Начало Култура Белоградчик вече е с изцяло обновен Младежки дом

Белоградчик вече е с изцяло обновен Младежки дом

от Mariana Gomileva
1280 преглеждания

С водосвет, отслужен от свещеноиконом Рафаил, архийерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, ще започне церемонията по официалното откриване на обновената сграда на Младежкия дом в Белоградчик, съобщиха от общината. Празникът започва днес от 10 часа.

Деца от школата по народни танци към Детски комплекс, който се помещава в сградата на младежкия дом, ще посрещнат гостите с изпълнения на народни танци пред входа. Слово ще произнесе кметът на общината Борис Николов. На церемонията ще присъстват и представители на двете фирми, извършили ремонтните дейности, които заедно с кмета ще прережат лентата.

Младежкият дом е ремонтиран по проект за енергийна ефективност по програма „Региони в растеж“. Част от сградата е с външна санировка, санирани са и вътрешни помещения. Ремонтиран е покривът, подменена е отоплителната система, направена е топлоизолация на подовете и таваните. Със средства от капиталовите разходи са сменени всички вътрешни врати, преустроени са част от помещенията, шпакловани и боядисани са вътрешните стени. Напълно е обновена и сцената. С общински средства са закупени и нови мебели както за кабинетите, така и за залите и фоайето.

Сградата на Младежкия дом в Белоградчик не е ремонтирана от създаването й през 1975г.. Церемонията по откриването ще започне в 10.00 ч. Непосредствено след това ще се проведе и първото обществено мероприятие – отчетно- изборното събрание на Клуба на хората с увреждания.

Подобни статии