Начало Забавления Юбилеен концерт по спортни танци в ОМД – Монтана

Юбилеен концерт по спортни танци в ОМД – Монтана

от Mariana Gomileva
674 преглеждания

На 27 февруари от 18.00 часа в голямата зала на Общински младежки дом – Монтана, неговият Клуб по спортни танци „Астра”  ще представи традиционния си самостоятелен концерт. Изявата е посветена на 50 години танцова дейност и 37 години преподавателска дейност на хореографа Луиза Стефанова. Едва 7 годишна тя пристъпва в залата да танцува и до днес това е нейното призвание. Магията на танца бележи завинаги душата й. Завършвайки средното си образование Луиза Стефанова избира танците да бъдат и нейна професия. Продължава в Пловдив в Националната школа по спортни танци, следват джаз танци към ВИФ  – град София и завършва висше педагогическо образование по класически балет и спортни танци в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград. През 1983 година поема състава за модерен балет към Общински младежки дом, по-късно основава Клуб по спортни танци „Астра”. Паралелно с танцовата формация, тя е ръководител и хореограф и на Мажоретния състав на Младежкия дом.

Възпитаниците на хореографката Луиза Стефанова ще представят пред публиката от Монтана и посетителите от други градове латино танци, характерни танци, стандартни танци, както и две модерни фолклорни композиции под звуците на „Вода” на Елица и Стунджи и „Притури се планината” на Стефка Съботинова. Над 50 танцьори от 4 до 19-годишна възраст ще усетят тръпката да танцуват на сцена пред публика и същевременно да покажат как през годините израстват в танцово отношение, тъй като много от момичетата танцуват от 4-5 годишни. „Тази вечер ще бъде празнична, а за един сред нас и специална. Този концерт е подарък за един човек отдал почти целият си живот на танците. Прекрасните ни танцови изпълнения ще са нашият подарък за Луиза Стефанова” споделят младите танцьорки.

Съпътстващо събитие на концерта е и фотоизложба със снимки на Луиза Стефанова, отразяващи нейната дейност през годините. Тя вече е подредена във фоайето на Младежкия дом и може да бъде разгледана всеки делничен ден.

Източник: ОМД – Монтана

 

 

Подобни статии