Начало Икономика Чипровци с награда за „Екообщина 2018“

Чипровци с награда за „Екообщина 2018“

от Mariana Gomileva
1289 преглеждания

Чипровци печели награда за „Екообщина 2018“, стана ясно след церемонията по връчване на призовете, която се проведе снощи във Френския културен институт в София. Наградата на Чипровци е за „Устойчиво управление на публичните пространства“ в категория за общини под 40 000 души. В раздела за по-големи общини наградата взе Бургас. В категорията за публични пространства награди се дават за първа година.

„Радвам се, че ние сме сред седемте наградени общини от цялата страна, защото в момента изпълняваме проекти във всички категории – спортна инфраструктура, детски площадки, почистване на речните корита, площадни пространства и реконструкция на пътната инфраструктура“, коментира веднага след награждаването кметът на Чипровци Пламен Петков.

Конкурсът “Екообщина 2018” се организира под патронажа на президента Румен Радев, Посолството на Франция в България, в партньорства с Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

В друга нова категория – “Спорт и гражданско общество”, бяха отличени организациите Ruse Go и „Черно море ултра“ – Варна. За устойчиво управление на отпадъците наградата за голяма община отиде в Пловдив, за малка – в Павликени. За устойчиво управление на водите приза взе общ. Етрополе. При енергийната ефективност бяха отличени Кнежа и Добрич.

Подобни статии