Начало Новини Четвърти национален фестивал – „Суперприз“- Белоградчик 2014 на Алтернативното кино

Четвърти национален фестивал – „Суперприз“- Белоградчик 2014 на Алтернативното кино

от Mariana Gomileva
922 преглеждания

Четвъртият национален фестивал – „Суперприз“- Белоградчик 2014 на Алтернативното кино се организира от НЧ „Развитие – 1893г.“ с подкрепата на Община Белоградчик и със съдействието на Федерация Алтернативно кино и ще се проведе от 24 до 26 октомври 2014 година в гр. Белоградчик в конферентната зала на хотел „Скалите“.

Фестивалът има за цел по най-демократичен, открит и обективен начин да демонстрира постиженията на българското алтернативно кино и да очертае върховите достижения в национален мащаб и да съдейства при избирането на филми за българските национални програми, които ще участват в международни фестивали.

Представените филми са създадени в периода 2007-2014 година и са отличени с награда на национален или международен фестивал. Киноклубовете ще се представят с избрана филмова програма до 60 минути екранно време, а индивидуалните участници до 30 минути, като при представянето ще се посочват и полученте награди.

На 24 октомври от 17 часа, кметът на общината Борис Николов ще приветства участниците и гостите на фестивала, след което ще започне излъчването на филмите от първия блок. Прожекциите на втория блок са с начален час 09 часа на 25 октомври. Същият ден от 17 часа ще бъдат връчени и наградите на най-добре представилите се участници във фестивала.

Пресслужба Община Белоградчик

Подобни статии