Начало Култура Фотоконкурси и маратон в Козлодуй в „Европейската седмица на мобилността” 2020

Фотоконкурси и маратон в Козлодуй в „Европейската седмица на мобилността” 2020

от Mariana Gomileva
987 преглеждания

Маратон в Козлодуй, 2019 г. / снимка: общ. Козлодуй

„Европейска седмица на мобилността” 2020 г., която обхваща периода от 16 до 22 септември, в община Козлодуй ще бъде отбелязана с разнообразни събития свързани с популяризирането на множеството ползи за околната среда и здравето на хората от използването на различни начини за придвижване.

Една от инициативите на общината е фотоконкурс на тема „Чиста мобилност за всички” под мотото „Избери как да се придвижиш”. Той цели да насърчи участието на гражданите в инициативи, свързани с популяризирането на природосъобразни методи за транспорт, водещи до намаляване на замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътнотранспортните произшествия и здравословните проблеми.

Условия за участие в конкурса:

Участниците да са любители или професионални фотографи от Община Козлодуй. До 15 септември всеки участник може да изпраща не повече от една снимка по темата на конкурса в дигитален формат JPEG на електронна поща dhd.obshtina.kozloduy@gmail.com. Не се допускат творби, които не отговарят на темата на конкурса, фотоколажи, както и снимки, които съдържат допълнително прибавени графики. Участващите в конкурса трябва задължително да предоставят следната информация: име на автора фотограф, дата на заснемане, възраст, адрес, имейл и телефонен номер.

Всички предоставени снимки ще бъдат качени тук във „Facebook” събитието, където вотът ще се осъществява чрез харесване на снимката на съответния участник. Гласуването ще продължи до 21.09.2020 г., до 17:00 ч.

Победителите ще бъдат обявени и наградени на 22-ри септември в Ботев парк – Европейски ден без автомобили.

Класиране и награди: Първо място – грамота и ваучер за велосипед, а за второ и за трето място – грамота и ваучер за закупуване на аксесоари за велосипед.

Изпращайки фотография за участие в конкурса, участниците дават съгласието си организаторите да използват техните снимки по следния начин: да ги публикуват на хартия или в електронен формат, да бъдат част от календар на Общината, да бъдат включвани в изложби, свързани с община Козлодуй, както и да бъдат използвани от други медии в публикации, свързани с изявата, и с цел представяне на конкурса.

Община Козлодуй обявява и конкурс за детска рисунка на тема „Чиста мобилност за всички” под мотото „Избери как да се придвижиш“. Идеята е да се стимулира развитието на детското творчество и въображение и да даде възможност на децата да споделят своите виждания относно използването на различни начини за придвижване. В конкурса могат да участват деца от 4 до 12 години от община Козлодуй с не повече от една рисунка по темата на конкурса във формат А4, без паспарту или рамка. Разрешава се използването на всякаква техника и средства – акварел, темперни бои, пастели, цветни моливи и други. Творбата трябва да е продукт на индивидуално творчество. На гърба на всяка рисунка е необходимо да бъдат отбелязани четливо двете имена на автора и възраст. Рисунката трябва да е придружена с обратен адрес за връзка, както и двете имена на родителя, телефон и e-mail. Творбите могат да бъдат представени в Центъра за административно обслужване на Община Козлодуй или по пощата на адрес: 3320 гр. Козлодуй, ул. „Христо Ботев” № 13, за участие в конкурса „Чиста мобилност за всички” най-късно до 16.09.2020 г.

Рисунка от предишен конкурс на община Козлодуй / снимка: общ. Козлодуй

На 22 септември, рано сутринта, от с. Крива бара ще стартира веломаратон, който ще премине през всички населени места и ще финишира в Ботев парк. Всеки от участниците ще може да се включва на различен етап, като ще има обособени пунктове във всички села и в града. Колоездачите до 18 годишна възраст ще трябва да участват с придружител на извънградските маршрути. Родителите съответно ще бъде необходимо да попълнят деклариции за съгласия. Веломаратонът няма да има състезателен характер! В Ботев парк ще се проведе томбола с участниците. Изтегленият участник ще спечели велосипед.

Пожелаваме на всички участници успех!

Източник: Община Козлодуй

 

Подобни статии