Начало Галерия Фотогалерия: „Дунавски вълни“

Фотогалерия: „Дунавски вълни“

от Mariana Gomileva
1971 преглеждания
Фотогалерия: "Дунавски вълни"

Фестивалът „Дунавски вълни“ започна във Видин този понеделник и ще продължи до събота. Откриването в понеделник беше с концерта „Бродуей, Бродуей“ на Симфониета – Видин под диригентството на Свилен Симеонов и солист Димитър Бакърджиев – саксофон. „Дунавски вълни“ започва като проект на община Видин, финансиран първоначално от програма „Регионално развитие“ 2007-2013, уточняват от местната власт. Заради големия интерес и след приключване на програмата, общината продължава организирането със собствени средства. Фестивалът обединява традиционни и модерни изкуства – музика, танци, работилници, театър. Организаторите обещават следващата година „Дунавски вълни“ да бъде още по-мащабен, защото е включен в проекта на общ. Видин за трансгранично сътрудничество и развитие на фестивалния туризъм. Нека се потопим в атмосферата на Видин със снимки от първите дни на фестивала. Всички те са предоставени от община Видин. В края на галерията може да видите фестивалната програма за последните дни.

От трибалите до студена Фанагория: откъс от "География" на Страбон - IIIКонкурси за есе и снимка ще покажат Европа във ВидинскоМалчуганите от "Ботев" победиха връстниците си от ЦСКАИстория с шипки от Врачанския БалканФестивалът Vola Open Air ще озвучи Околчица в края на юли"Опера на върховете" в Белоградчик ще покаже нови постановки под скалитеСпомени от Кале махла - II частМонтана ще отбележи 3 март с концерти и изложбиСредновековната църква в с. Миланово е отворена за поклонници и туристи"Трейнспотинг 2" идва на голям екран в МонтанаСпорт: Монтана търси максимума от опашкарското дерби в Бургас
Програма 28-ми юли, четвъртък 10:00 ч. – „Читалня на открито” – представяне на книги и забавно-образователни игри, Крайдунавския парк 17:30 ч. – Улична магия с Quick Hands Project, Крайдунавския парк 18:30 ч. – Магическа работилница за малки, големи и още по-големи с Quick Hands Project, Крайдунавския парк 20:30 ч. – Вечерното шоу на Quick Hands Project, сцената на крепост „Баба Вида” 29-ти юли, петък 10:00 ч. – „Читалня на открито” – представяне на книги и забавно-образователни игри, Крайдунавския парк 17:30 ч. – Арт работилница за децата – изработване на гривни, ул. „Градинска” 20:00 ч. – Концерт на „Shaka Zulu Orchestra”, площад „Бдинци” 30 юли, събота 9:00 ч. – „Фолклорни дни с Фиданките” – надиграване на клубове за народни танци от цяла България, Спортна зала „Фестивална” 18:30 ч. – Гала вечер и официално закриване на Фестивала ”Дунавски вълни“, с участието на самодейни състави, Ансамбъл за народни песни и танци „Дунав”, Vivo Montana, Антимовската духова музика и Юнашкия тиган, площад „Бдинци”

Подобни статии