Начало Галерия Фотогалерия: Борба и победи по канадска борба

Фотогалерия: Борба и победи по канадска борба

от Mariana Gomileva
2853 преглеждания

Снимки: Иван Миладинов

Повече от 80 участници се включиха в международния турнир по канадска борба Belogradchik Open, който се проведе миналия уикенд. Сред тях бяха световните шампиони Красимир Костадинов, Сашо Андреев, Стефан Ленгаров, Цветан Гашевски, Христо Делиджаков и Димитрина Димитрова, които заедно с Валентин Господинов и Мартин Додов са и многократни европейски шампиони. Освен столичните клубове участваха и тези от Пловдив, Благоевград, Горна Оряховица, Добрич, Силистра, Тутракан, Козлодуй и с. Селановци.

Осмият поред турнир в Белоградчик беше организиран от Българската федерация по канадска борба и община Белоградчик, а спонсори бяха ресторант „При Иван“, частният съдебен изпълнител Милен Бъзински, Банка Пиреос България и др.

На официалната церемония по откриването присъстваха служебният министър на спорта Даниела Дашева, Борис Николов – кмет на община Белоградчик, Асен Хаджипетров -председател на Българската и световната федерация по канадска борба, Антоанета Станева – директор Дирекция в спортното министерство.

Събитието е генерална проверка на националите преди началото на европейското първенство по канадска борба в гр. Катовице, Полша, от 13 до 21 май тази година. В съатезанието взеха участие и представители на Р. Сърбия, а Ненад Смилкович и Владимир Савич завоюваха две трети места в състезанията с лява и дясна ръка до 90 кг. и спечелиха бронзови медали. Домакините се представиха с двама участника – Даниел Янков и Питър Ачков.

След много голямата конкуренция в категориите и разгорещените схватки между участниците се получиха следните резултати:

Димитрина Димитрова – абсолютен победител при жените и в двете състезания. След нея се наредиха Виктория Георгиева и Ина Банева

Победители по категории:

юноши – лява ръка юноши – дясна ръка
Иван Новоселски 60 кг. Траян Станоев
Омут Махмут 70 кг. Омут Махмут
Георги Петров 80 кг. Ричард Спасов

мъже – лява ръка мъже – дясна ръка
Димитър Маринчев 60 кг. Велислав Мамулски
Христо Ватов 65 кг. Мартин Младенов
Тошо Чотоклиев 70 кг. Борислав Борисов
Валентин Господинов 75 кг. Христо Делиджаков
Детелин Йончев 80 кг. Детелин Йончев
Пламен Димитров 85 кг. Пламен Димитров
Сашо Андреев 90 кг. Сашо Андреев
Любомир Миланов 100 кг. Йордан Цонев
Красимир Костадинов 110 кг. Красимир Костадинов
Митко Петров +110 кг. Митко Петров

Красимир Костадинов стана абсолютният победител и в двете състезания без загубена среща и носител на купата „Belogradchik open 2017“. Той е състезател на клуба в Тутракан. На второ място се класира Сашо Андреев от същия клуб.

Автор на снимките е Иван Миладинов. Фотографиите не могат да бъдат копирани, възпроизвеждани и използвани без разрешение на автора и на severozapazenabg.com.

Подобни статии