Начало Личности ФК „Балкан“ Белоградчик в стремеж за подобряване на българския футбол

ФК „Балкан“ Белоградчик в стремеж за подобряване на българския футбол

от Mariana Gomileva
713 преглеждания

Логото на ФК „Балкан“ Белоградчик и Димитър Бербатов пред националния флаг 

ФК „Балкан“ е създаден още през 1921 г. и включва футболисти от Белоградчик и околността, като в момента се състезава в Северозападна „В“ група. Освен всеотдайност на терена, играчите проявяват и стремеж за подобряване на нивото на футбола в България. Те професионално са оценили потенциала на шестимата кандидати за президент на Българския футболен съюз на предстоящия извънреден конгрес на централата на 12 октомври 2021 г. и категоричната им подкрепа е за доказалата се инициативна личност и Голмайстор №1 на националния отбор Димитър Бербатов.

Конгресът е насрочен за 12.10.2021 г., от 10 ч. в НДК от Софийския градски съд, след като една трета от клубовете в страната внесоха подписка с настояването спешно да се смени ръководството на БФС.

Димитър Бербатов със силен шут стана Голмайстор през 2011 г.

Ето официалното обръщение на ФК „Балкан“ Белоградчик:

Уважаем Дами и Господа,

Уважаеми Колеги,

Скъпи Фенове,

Настъпи време разделно за българския футбол и ако сега не направим необходимата промяна, после вече ще е късно.

Футболен клуб „Балкан“ Белоградчик застава твърдо зад кандидатурата на Димитър Бербатов за поста президент на Български Футболен Съюз. Смятаме, че той и неговият екип са хората, които могат и искат да направят така очакваната промяна в нашия футбол, който шестнадесет години вече не само, че не търпи никакво развитие, а пропада стремглаво надолу и вече е достигнал дъното на пропастта.

Ако искаме да направим решителен скок и да прескочим тази пропаст трябва да изберем хора като Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров, които неведнъж са доказвали, че могат да го правят. Тези хора са наясно с методиката и естеството на работа за развитието на един футболен клуб, знаят какво и как да приложат, защото от първо лице са видели и били част от развити европейски клубове и сме сигурни, че няма с лека ръка да плюят на своите имена и авторитет, който са създали с много труд през годините.

Абсолютно наложително и важно е да се обърне внимание за развитието на детско-юношеския футбол, за да може всеки клуб да разчита на ново поколение от собствените си школи. Това трябва да се прави с помощта на футболния съюз, а не както е в повечето малки клубове като нашия – за всичко да се разчита на общината. Да, ние сме общински клуб, но имаме нужда от истинска помощ, а не от няколко топки или екипи. Г-н Бербатов чрез своята фондация подпомага активно младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби и им дава шанс да ги споделят със света, така че кой друг ако не той и неговият екип знаят как да помогнат и развият по най-добрия начин футбола при подрастващите.

Футболът и като цяло северозапада тъне в нищета и мизерия от години. Сега е моментът за промяна и ние искаме да бъдем част от нея, а не част от статуквото.

Времето за празни приказки и обещания изтече! Време е за много работа и труд!

Революцията е тук и ние я подкрепяме!

ФК „Балкан“ Белоградчик

Димитър Бербатов

 

 

 

 

 

 

 

 

От елита на България в подкрепа на Димитър Бербатов и екипа му са: ЦСКА (София), Литекс, Ботев (Враца), Ком (Берковица), Берое, Пирин (Благоевград), Беласица (Петрич), Марица, Септември (Симитли) и много други.

Димитър Бербатов прегърнал екипа си Мартин Петров и Стилиян Петров

Подобни статии