Начало Градска среда Финансират се нови пътища във видинско

Финансират се нови пътища във видинско

от Mariana Gomileva
945 преглеждания

Шосето към Брегово / снимка: Мариана Гомилева

Шест общини от област Видин получават финансиране на стойност 23 817 507, 98 лева за проекти за пътища, улици и ВиК.

Община Видин ще получи финансиране от 7 000 000 лева за рехабилитация на бул. „Панония“. С 889 330 лева община Белоградчик ще извърши реконструкция на част от вътрешната водопроводна мрежа в град Белоградчик. Одобрени са два проекта на община Брегово – реконструкция на водопровод в с. Косово за 1 478 780 лева и рехабилитация на общински път VID 1030 в с. Делейна за 4 015 046, 98 лева. Община Грамада получава 261 789 лева за основен ремонт на ул.“Бреслето“. Проект за реконструкция на път VID 1150 в община Ново село е финансиран с 5 688 921, 89 лева. 4 483 640 лева е финансирането за реконструкция и рехабилитация на път VID 2161, село Черно поле, община Ружинци. Част от тези проекти липсваха в първия списък с одобрени проекти на МРРБ, например проектът за булевард „Панония“, но когато най-важен е общественият интерес, няма невъзможни неща, каза областният управител Любен Иванов.

През тази година общините ще получат 50% от необходимото за всеки обект финансиране. Причината е, че за повечето обекти няма да има физическа възможност да бъдат завършени до края на 2022 г.

Поехме като ангажимент да финансираме общините по обективни критерии без оглед на партийна принадлежност или политически пристрастия. Мисля, че показахме как трябва да се работи в полза на гражданите на област Видин – при стриктно спазване на законите и с реални действия за подобряване качеството на живот на нашите съграждани. Това каза при представяне на окончателния списък с одобрени за финансиране общински проекти областният управител на област Видин Любен Иванов.

От понеделник МРРБ ще изпрати писма до общините, които не са подали всички необходими документи и не са представили доказателства за проектите си като: пълна проектна и техническа информация за обектите, валидни разрешения за строеж, декларация за липса на двойно финансиране и др. Документите ще бъдат събирани със съдействието на НСОРБ. Във връзка с това Любен Иванов се надява кметовете на общини, които получават финансиране да бъдат максимално прецизни и да спазят точно и в срок изискванията на МРРБ.

Общата стойност на всички проекти в списъка е над 827 млн. лв., с които ще се финансират 297 проекта на 234 общини.

 

Източник: Областна администрация Видин

 

Подобни статии