Начало Новини Фестивалът Vola Open Air ще събере млади музиканти край Враца

Фестивалът Vola Open Air ще събере млади музиканти край Враца

от svilen
783 преглеждания

Петото издание на музикалния фестивал Vola Open Air ще започне в петък, 24 юли на вр. Околчица във Врачанския Балкан, съобщиха организаторите. Той ще продължи два дни и ще представи млади български и чужди изпълнители, като амбицията е да популяризира туризма във Врачанския балкан и природосъобразния начин на живот.

Сцената на фестивала ще даде възможност за изява на артисти, занимаващи се с некомерсиално изкуство. Тази година гости ще бъдат българският DJ Владислав Рашков, група Nasekomix, които ще представят новия си албум “Великани и джуджета”, британката Amy Becker, DJ Markus Intalex, както и формацията с международен състав Bedlam club.

Билетите за фестивала могат да се купят от Eventim и TicketLogic. Цената е 20 лв. за двата дни, ако не сте успели да си купите до края на май, когато се предлагаха с отстъпка на 15 лв. Събитията ще са на вр. Околчица, който е на над 1000 м надморска височина и до него има нов асфалтиран път, с два паркинга с капацитет 500 автомобила, уточняват организаторите. По време на самия фестивал ще има и бус, който да превозва гостите от автогарата във Враца до вр. Околчица и обратно. Има възможност да стигнете пеш и по екопътеката “Път на Ботевата чета” – отнема около три часа, или за час и половина от селата Паволче и Челопек, до които има редовни автобусни линии.

Фестивалът се организира в сътрудничество с дирекцията на Природен парк “Врачански Балкан” и общ. Враца. Организаторите съобщават, че тази година Vola Open Air е признат от международното жури на EFFE и е спечелил награда “Европейски фестивал”.

Още за участниците и програмата може да прочетете в сайта на фестивала volaopenair.com

Подобни статии