Начало Забавления Фестивал на рибата в с. Остров ще срещне стари и нови рецепти

Фестивал на рибата в с. Остров ще срещне стари и нови рецепти

от Mariana Gomileva
2550 преглеждания

Риба по Дунавско | снимка: Весела Николаева

Фестивал на рибата и рибаря ще събере за поредна година почитатели на риболова и вкусната храна в оряховското с. Остров. Традиционният празник ще бъде на 27 юли, край брега на Дунав в селото, съобщиха от общината. По традиция гост на събитието ще бъде готвачът и телевизионен водещ Ути Бъчваров. Организаторите от Кметство Остров и читалище „Развитие – 1903“ обещават отново да има от традиционната рибена чорба на баба Ванче.

Предвидена е и кулинарна изложба „Рибата на нашата трапеза-традиции и новаторство“, в която участниците трябва да приготвят стари рецепти с риба под формата на модерни кулинарни шедьоври. Жури ще дегустира и оцени произведенията им. Темата на надпреварата „Майстори-готвачи“ ще бъде мостът между поколенията в приготвянето и спомена за рецептите. Ути Бъчваров ще ръководи готвене под надслов „Бабините гозби – вкусът на нашето детство“, в което мама, баба и внуче ще приготвят рибни специалитети.

Началото на събитията е от 10 часа. Народният изпълнител Светлин Миланов и ансамбъл „Мездра“ ще развеселяват готвачи и гости.

Заповядайте!

Подобни статии