Начало Забавления Удължава се срокът за участие в „Напеви от Северозапада”

Удължава се срокът за участие в „Напеви от Северозапада”

от Mariana Gomileva
600 преглеждания

До 14 юни включително се удължава срокът за изпращане на заявки за участие във фолклорния конкурс „Напеви от Северозапада”. Целта на организаторите е да се даде възможност на повече участници от различни възрастови групи да се включат в него. Въпреки, че тази година форматът е видеоконкурс, ситуацията в страната възпрепятства желанието и възможността на изпълнителите и творческите състави по-активно да заявят участие в творческата надпревара. Немалко участници обаче от страната и чужбина вече изпратиха своите заявки. Да припомним, че право на участие в дванадесетото издание на „Напеви от Северозапада” имат деца на възраст от 4 до 19 години, ученици от държавни и общински училища, възпитаници на читалища, ОДК, ЦРД, Младежки домове и други организации за неформално образование, студенти от АМТИИ град Пловдив и ВУЗ с музикални специалности на възраст от 19 до 30 години. Изпълненията на участниците трябва да са заснети с камера или телефон с приемливо качество и качени в You tube. Заявки по образец с линковете към изпълненията се изпращат на електронния адрес: napevi_severozapad@abv.bg.

В рамките на Националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”  се провежда и видеоконкурс за народни песни и хореография за български деца, живеещи в чужбина. Крайният срок за получаване на заявките също е 14 юни 2020 г.

Материалите свързани с конкурса – статут, заявка за участие, приложения с песни и декларацията, която е във връзка с Европейските изисквания за защита на личните данни може да сe свалят от сайта на Младежкия дом: https://omd-montana.weebly.com/104410861082109110841077108510901080.html.

Източник: ОМД – Монтана

Подобни статии