Начало Икономика Тежка пътна обстановка във Врачанско и Видинско

Тежка пътна обстановка във Врачанско и Видинско

от Mariana Gomileva
1804 преглеждания

Белоградчик под снега

Пътната обстановка в Северозападна България остава много тежка. На няколко места в обл. Видин има напълно затворени пътища, в Оряховско продължават да се борят с разбиването на преспи при силен вятър, който затруднява трайното им почистване. В няколко общини кметовете обявиха ваканция заради ниските температури и невъзможност да се стигне до училища – занятия няма да има в Бяла Слатина, Враца, Оряхово, Мизия, Мездра, Лом, Медковец и Брусарци, като в Мизия и Брусарци учениците ще се върнат в час следващата седмица.

Магистрала „Хемус“ в частта София-Ябланица е отворена за всякакви превозни средства. Проходът „Петрохан“ е отворен за леки автомобили и лекотоварни до 12 тона. За големите камиони остава целогодишната забрана да преминават там. Към обяд температурата на „Петрохан“ е била -13.5 градуса, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. По планинските пътища и усойните места има заледявания, всички участъци са обработени и опесъчени, уверяват от АПИ.

Международния път E79 (I-1) е затворен за камиони над 12 тона в частта Видин-Монтана, за движението в посока Монтана. Обходът е през Дунавци-Арчар, Добри дол-Тополовец и Ружинци. Без ограничение е движението за всички в посока Видин.

Напълно затворени са отсечките от разклона за с. Бранковци до Раковица, с обход през Кула и Киряево, от Шишенци до Кула, от разклона за Раброво до разклона за Бориловец – в двете посоки. От сутринта е затворено за преминаване Грамада – Синаговци, като от АПИ уверяват, че продължават разчистването. Работи се по разчистванто на пътя за Горни и Долни Вадин в Оряховско, от вчера е отворен пътят между Селановци и Кнежа. Между Ботевград и с. Сумер се преминава с вериги.

Студът отмени и празниците за 1 март – във Видин няма да правят „Най-голямата жива мартеница“. Около 700 деца искаха да се включат в изобразяването на крепостта „Баба Вида“ на централния площад. За днес и утре са отменени тържествата за Баба Марта в Мездра, но остава празникът на 1 март на централния площад. Началото е в 10.30 часа.

Заради студа и снега са отменени и мачовете на юношеските отбори.

В Белоградчик след обилния валеж е натрупана значителна снежна покривка, пътищата в общината са отворени и обработени.

Напомняме на всички, на които се налага пътуване, да тръгват подготвени с подходящо оборудвана кола, като носят вериги и лопата, заредени мобилни телефони, топли дрехи и обувки, суха храна, вода и термос с топли напитки.

Подобни статии