Начало Новини Театърът във Враца е отличен с няколко награди “Аскеер”

Театърът във Враца е отличен с няколко награди “Аскеер”

от svilen
969 преглеждания
Жана Рашева получи

Снимка: theatre.vratza.eu

Врачанският театър беше отличен с няколко награди “Аскеер” – за актьорско майсторство и за режисура. На церемонията в неделя актрисата Жана Рашева беше отличена с първо място за поддържаща женска роля за превъплащението си в Понсия от “Къщата на гнева” по Федерико Гарсия Лорка. Постановката на режисьорът Диана Добрева взе награда и за “Най-добро представление” – това е най-високото отличие за театрална творба в България. Николина Янчева, която участва в същата постановка, също получи приз – второ място за поддържаща женска роля.

Жана Рашева беше отличена с първа награда за женска роля на Националния фестивал на малките театрални формати, който се проведе миналата седмица във Враца. За наградата си “Аскеер” Рашева и Николина Янчева преодоляха конкуренцията на още пет номинирани актриси и така Врачанският театър стана най-големият победител в категорията за поддържащи женски роли.

Представлението на Диана Добрева “Къщата на гнева” се състезаваше с още двама номинирани претенденти – “Антигона” с постановка на Иван Добчев в театър “София”, и “Каквато ти ме искаш”, представена от Стефан Москов в Народен театър “Иван Вазов”.

home-Zu7n6z-rxyXsU_j

„Рейс” от Станислав Стратиев. Снимка: theatre.vratza.eu

Жана Рашева и другите наградени продължават да радват врачани и техните гости с представленията си – сряда, 27 май, наградената актриса ще играе в постановката на Венцислав Асенов “Рейс”, по Станислав Стратиев. На 17 юни в Камерна зала на Драматично-куклен театър” Рашева ще участва в “Съвсем проста история” по Марина Ладо, режисура на Люпчо Георгиевски.

Подобни статии