Начало Новини Таванът за разходи по трансграничната програма с Румъния ще се увеличи

Таванът за разходи по трансграничната програма с Румъния ще се увеличи

от Mariana Gomileva
1059 преглеждания

Таванът на разходите за проектите по програма „Интеррег Румъния – България“ ще бъде увеличен, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Предложенията какви да са допустимите максимални разходи ще се приемат до 15 януари на адрес robg@mdrap.ro.

Министерството е националният партниращ орган по програмата. В края на миналата година е взето решение да се актуализира списъка с максималните цени на разходите. Те са част от документите за кандидатстване.

„Интеррег Румъния-България“ е за развитие на граничните райони в двете държави – те съвпадат с поречието на р. Дунав и обхващат трите северозападни области на България. Финансиране могат да получават различни проекти – опазване на околната среда, туризъм, предпазване от природни бедствия, транспортни връзки, социални и културни дейности. Парите за дейностите по „Интеррег“ са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие, а по отделните дейности финансиране идва и от националните бюджети на двете държави, както и собствени средства на участващи партньори.

До 15 март се приемат документи за предложения по втората покана на трансграничната програма. Тя е за ос „Квалифициран и приобщаващ регион“ и за „Ефективен регион“. Първата ос включва мобилност на работната сила и интегриране на трудовия пазар, а втората е за ефективност на публични институции.

Кандидатите могат да са общини, областни администрации, местни нетърговски сдружения, както и такива на малки и средни предприятия, учебни заведения, научно-изследователски институти, както и неправителствени организации.

Вижте още:
Трансгранична програма България–Сърбия ще финансира проекти с идеална цел

Видин и Калафат очакват финансиране по три общи проекта

Подобни статии