Начало Забавления Състезание по бягане сред природата на Северозапада за 8-ми март

Състезание по бягане сред природата на Северозапада за 8-ми март

от Mariana Gomileva
1140 преглеждания

Едва ли има нещо по-приятно от това да прекараш почивните дни в приятна компания и да се насладиш на пробуждащата се природа в Северозападна България? Истината е, че през предстоящата неделя, 08.03.2020 г. има нещо, което обещава още по-вълнуваща емоция и по-пълноценно изживяване: добри хора заедно, чист въздух и спортуване на открито дори с шанса за награда. Навръх международния ден на жената, в село Протопопинци, десетки ентусиасти ще се съберат на традиционния турнир по бягане „Порто Рън 2020 Зима“.

На старта на Порто Рън 2019 / снимка: BG Events&Guiding

„Поради големия успех на Порто през 2019 г., решихме да зарадваме спортните невести и мъже с един зимен подарък на кристално чист въздух у девствените кътчета на Северозапазена България на 8-ми март. Елате у Протопопинци и си подарете незабравимо бягане и преживяване. Тук може да си вземете дреновици за чегаренье или суроваканье… (тоест има подходящи пръчки от дрян за възпитателни цели, тъй като дрянът е дърво и е символ на здравето). Салонът на кметството ще подслони участниците и техните придружители, където ще има жежък чай и приятна музика, народни яденета и пиеньета, както на всяко наше „селско“ събитие. Наградният фонд включва: картофи, боб, домашни вино, тикви, ракия, кисело зеле, домашни консерви и др. Томболата е неотменима!“, обяснява организаторът Александър Александров от BG Events&Guiding.

Сборният пункт на Порто Рън в с. Протопинци / снимка: BG Events&Guiding

Стартът на състезанието ще бъде, по традиция, в центъра на село Протопопинци. Категориите са: Мъже, Жени, Юноши. Таксата е 20 лв., като за участниците от с. Протопопинци е заплатена от местен спонсор, пожелал анонимност.

Порто Рън 2019 / снимка: BG Events&Guiding

Медалите ще са ръчно изработени от Ивет-Анелия Димитрова.

Медали за Порто Рън / снимка: BG Events&Guiding

Емилия Еленкова от с. Горни Лом дарява 12 броя ръчно произведени пана, размер А4, от естествени материали за призовите места в четирите категории.

Призови пана за Порто Рън 2020 / снимка: BG Events&Guiding

Ето какво още сподели организаторът на състезанието Александър Александров с шеговит тон:

„Да обърнем внимание на някои интересни факти за района на Турлашкия край, защото именно на негова територия ще се проведе събитието Порто Рън. Той съдържа красиви котловини, обгърнати от високи, заснежени планини, в полите на които се намират китни пътечки, откъснати от изпълнения с електроника и грипни вируси свят. Невъзможно е на такива места да виреят вируси, причините са отдавна изследвани. На първо място, поради огромната консумация на лук и чесън всяка вечер преди лягане, която в комбинация с 1 литър вино извисява духа и съзнанието в други измерения. Няма болест на днешното общество, която да имат шанс срещу ТУРЛАШНИЯТ ПРОТИВОВИРУСЕН ЩИТ (или ЧЛВ – чесън, лук, вино). При обявената грипна епидемия, това райско място е като един санаториум за лечение, така че на 8-ми март ви очакваме! Китките за дамите са готови, скарата и месото също, баницата е ясна. Ще видите пейзажи в различни краски, природата тъкмо се пробужда. Протопопинци във всички сезони си е най-баш! Гледките по пътя към Порто Рън. В неделя като пътувате, оглеждайте се по пътя, който има очИ да гледа, ще види как изглежда Раят – страхотен въздух, чиста вода и високи планини, абе СевероЗАПАЗЕНА България.“

Порто Рън 2019 / снимка: BG Events&Guiding

Началото на състезанието е 11 ч. ПОРТО ви очаква!

Подобни статии