Начало Икономика Студентите във Видин ще избират между пет специалности

Студентите във Видин ще избират между пет специалности

от Mariana Gomileva
2575 преглеждания

Филиалът ще приема и магистри | снимка РУ „Ангел Кънчев“

Студентите в университета във Видин ще се обучават в пет специалности – Компютърни науки, Земеделска техника и технологии, Електроника, Технология и управление на транспорта и Индустриален мениджмънт. Това съобщиха от ръководството на висшето учебно заведение на пресконференция в петък. Видинският филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“ ще приема студените в петте специалности с квалификация „бакалавър“, а отделно ще има дистанционно обучение по Бизнес мениджмънт.

В новата учебна година ще се приемат и студенти по общо седем магистърски програми. Това са Мениджмънт и сервиз на техниката,  Технология и управление на транспорта,  Бизнес администрация, както и задочните Управление на качеството, Електроника, Информатика и информационни технологии в образованието, Информатика.

В Русе универститът е заложил обучения в общо 50 бакалавърски специалности, над 100 за магистри и 50 докторски програми за следващата учебна година. Приемът на студенти във Видин и Русе става с подаване на документи до 28 юни на място или онлайн на https://online.uni-ruse.bg. Приемните изпити ще бъдат на 1 и 2 юли, а дипломиралите се след 2008 г. могат да използват оценките си от държавните зрелостни изпити. В случай, че желаят, те също могат да се явят на приемен изпит, като ще им бъде зачетена по-високата от двете оценки. Класирането ще бъде обявно на 4 юли, а записването е до 16 часа на 8 юли. Два дни по-късно ще бъде обявено дали има останали свободни места за второ класиране.

В пресконференцията във Видин се включиха зам.-ректорът по учебната работа – проф. Пламен Кангалов, зам.-ректорът по научноизследователската дейност – проф. Диана Антонова, директорът на дирекция „Чуждестранни студенти“ – проф. Красимир Мартев, административният директор на Филиал Видин – Момчил Станков, зам.-областният управител Елка Георгиева.

Проф. Кангалов обясни, че студентите във Филиал Видин ще имат много възможности за стипедии, стажове и обучения за два семестъра в чуждестранни унверситети. Русенският университет има над 100 договора за сътрудничество за практически обучения и е партньор по проект „Студентски практики“ на Министерство на образованието и науката. Във Видин студентите могат да карат практиката си в държавни и общински институции, както и в различни компании от областта на производството и услугите, включително финансови дейности.

По информация на Филиал Видин в момента 14 студента имат практики в града, а други 35 се подготвят.

 

Подобни статии