Начало Новини Струнен квартет „ИНТРО” поздрави Монтана за празника й

Струнен квартет „ИНТРО” поздрави Монтана за празника й

от svilen
914 преглеждания

Монтана отпразнува 123 години от обявяването на градския си статут. След като грейнаха светлините на коледната елха на площад “Жеравица” вчера дамски струнен квартет „ИНТРО” с брас бенд поднесе подарък на ценителите на красивата музика.

Залата на Драматичния театър бе препълнена. Атрактивните, млади и талантливи цигуларки от “ИНТРО” – Радостина Пехливанова, Ани Василева и Деница Георгиева предоставиха на публиката емоционален шоу-спектакъл. Изпълнението на “Адажио” на Албиниони със соло флейта Трифон Трифонов и “Лято” от “Четирите годишни времена” на Вивалди обраха овациите. Публиката припяваше с челисктата Ани на незабравимите хитове на руската дива Алла Погачова. Програмата включваше и хитове като ”Sway” на Дийн Мартин, “Sunny” на Boney M, песни на Глория Естефан и още много джаз и диско песни и съвременни хитове. Виртуозните изпълнителки споделиха, че обичат рязката смяна на стиловете и предложиха на публиката феерия от звуци. Музикалните идеи и тяхната реализация са дело на Жан Пехливанов – преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, мениджър на групата, който беше зад тонрежисьорския пулт на концерта в Монтана. Изпълнителите дадоха всичко от себе си и отправиха послание, че се надяват тяхната музика да докосне сърцата и всеки от зрителите да я почувства като своя. Че са постигнали целта си доказват положителните отзиви “Благодарим за този избор. На фона на цялата чалготека , която се вихри масово, това което чухме беше за нас балсам за душата.” – сподели г-жа Райна Панова – дългогодишна учителка във ФСГ. Че Монтана има нужда от повече такива концерти, бе категорична и бизнес дамата Латинка Арсенова, собственичка на фирма „Лати“.

“ИНТРО” поднесоха музикален подарък и на гостита на Приема на кмета Златко Живков, който събра бизнес и деловия елит на Монтана в ресторант “Житомир”. Там водеща бе Константина Живова – едно от лицата на хитовия сериал „Под прикритие“, актриса, модел, телевизионна водеща и красива жена, родена в Монтана. На приема почетната значка на общината получи фирма “Арсов 90” ЕООД.

Нанси Борисова
Клуб “Медии”

Подобни статии