Начало Новини Областният управител инж. Кръстьо Спасов инспектира строителството на новия път от Салаш до сръбската граница

Областният управител инж. Кръстьо Спасов инспектира строителството на новия път от Салаш до сръбската граница

от svilen
1145 преглеждания

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов инспектира хода на строителството на новия път от с. Салаш до сръбската граница две седмици след официалното откриване на обекта. На 19 юли на прохода „Кадъ боаз” председателят на Народното събрание Михаил Миков и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева дадоха символичен старт на рехабилитацията и изграждането на над пет километра от пътя от Салаш до новия Гранично-контролно пропускателен пункт със Сърбия.

При обиколката си днес областният управител на Видин се увери в напредъка на строителството. В момента на пътя работят багери и камиони, с помощта на които се разчиства храстовидната и дървесната растителност, разширява се пътното платно в с. Салаш и извън населеното място, като се подготвя трасето за следващия етап от строителството. Извършва се и подготовка за разширяването и укрепването на двете мостови съоръжения в селото.

Проектът се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“.

Строителните дейности се изпълняват от Сдружение „Видин 2012”, в което участват: “ПСТ Холдинг” АД и “ПСТ Видин” ЕООД. Стойността на договора е 3 881 968.27 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи „Рутекс“ ООД. Договорът е за 41 820 лв. с ДДС.

С изпълнението на обекта ще бъдат възстановени и подобрени транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката в участъка от км 45 до км 46. Ще бъде изграден и изцяло нов път и съоръжения по съществуващото трасе в участъка от км 46 до км 50. По този начин се осигуряват условията за следващите дейности по изграждането на цялостната инфраструктура и откриването на ГКПП на българо-сръбската граница в близост до с. Салаш и Ново Корито, Сърбия.

Областна администрация – Видин

Подобни статии