Начало Забавления Стефан Командарев ще представи в Монтана филма „Посоки“

Стефан Командарев ще представи в Монтана филма „Посоки“

от Mariana Gomileva
2300 преглеждания

Режисьорът Стефан Командарев ще представи новия си филм „Посоки“ в Монтана, съобщиха от Общинския младежки дом. Командарев ще дойде за премиерата в града на 30 януари, началото е от 18 часа. Новото произведение на режисьора е включено в официалната селекция на филмовия фестивал в Кан и е първият български филм във форума от над 30 години.

„Сюжетът на новия български филм се фокусира върху живота на обикновените хора в съвременното българско общество. В рамките на двадесет и четири часа в шест софийски таксита се случват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната действителност. Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Шофьорите на таксита са водещите герои, виждат най-обективно реалността, включително и от тъмната й страна“. разказват от Младежкия дом. Организаторите на прожекцията открехват още малко завесата – в сюжета някои от героите трябва да бъдат психолози и терапевти, друг път – спасители, агресори и жертви.

Сред звездния състав на филма са Васил Василев – Зуека, Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев – Геро, Иван Бърнев, Стефка Янорова, Николай Урумов и др. Сценарият е на Симеон Венциславов и Стефан Командарев. Оператор е Веселин Христов, монтажът е на Нина Алтъпармакова. Художник е Мария Койчева. Продуценти на филма са Стефан Командарев и Катя Тричкова.

Подобни статии