Начало Новини Сдружението „Ежис-ППМ“ с най-ниска цена за проектиране на напукания път към Връшка чука

Сдружението „Ежис-ППМ“ с най-ниска цена за проектиране на напукания път към Връшка чука

от svilen
1610 преглеждания

Сдружението „Ежис-ППМ“ е предложило най-ниската цена за техническия проект, по който да се подготви укрепването на пътя Видин-Кула-Връшка чука, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Консорциумът е с оферта 31 320 лв. без ДДС, при прогнозна цена на поръчката 60 хил. лв. Според условията на търга единственият критерий за избор на изпълнител е най-ниската цена.

Ако „Ежис-ППМ“ не се откаже и отговаря на всички условия, най-вероятно тя ще изпълнителят. Следващата по цена оферта е на „Трафик холдинг“ с 38 700 лв., останалите са за над 50 хил. лв. всяка. Най-скъпо е предложението на „Ий Кей Джей България кънсълтинг енджиниърс“ – 57 хил. лв., следвано от „Пътпроект“ за 55 хил. лв. По малко над 50 хил. лв. са били офертите на „Геотехника АБС“ и „Рутекс“.

Тъй като цената на „Ежис-ППМ“, както и на „Трафик холдинг“ е много под средната на подадените оферти, те ще трябва да подадат обосновка и да я защитят. Ако не го направят и комисията по избора прецени, че предложението не е обективно, участниците ще бъдат отстранени.

Консорциумът „Ежис-ППМ“ е участвал и в други търгове на АПИ, показва справка. В него влизат „Ежис България“, „Ежис Интернасионал“, „Проджект Планинг енд Мениджмънт“, съобщава специализираното издание infrastructure.bg.

Пътят към граничния пункт „Връшка чука“ пропадна заради силните дъждове миналата година между селата Бела Рада и Войница. Избраният проектант трябва да установи причините за пропадането. Още след пропукването на пътя имаше предположения, че той не е укрепен правилно или близки стопански постройки са причина основите му да се подкопават. След като проучат причините, проектантите трябва да предложат как отсечката да бъде трайно укрепена и възстановена. Срокът за проектиране е 40 дни. До приключване на укрепването и ремонта превозните средства ще се отклоняват по близкия стар път, с максимална скорост 40 км./ час.

Ценовите оферти:

„Ежис – ППМ“ ДЗЗД – 31 320 лв. без ДДС.

„ТРАФИК ХОЛДИНГ“ ЕООД – 38 700 лв. без ДДС;

„Рутекс“ ООД – 50 925 лв. без ДДС;

„Геотехника АБС“ ООД – 51 980 лв. без ДДС;

„Пътпроект“ ЕООД -55 000 лв. без ДДС;

„Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс“ ЕООД – 57 000 лв. без ДДС;

Източник: АПИ

Подобни статии