Начало Градска среда „Сандъците на баба“ – Да съхраним историческата памет на Северозапада!

„Сандъците на баба“ – Да съхраним историческата памет на Северозапада!

от Mariana Gomileva
6592 преглеждания

Колаж от снимки на РИМ – Враца

Една държава и един народ не биха могли да просъществуват във времето без своята историческа памет и традиции, които се предават от поколение на поколение.

Специалистите от РИМ – Враца полагат ежедневни усилия за съхраняване на културно-историческото наследство и възможността за неговото предоставяне на вниманието на гражданите. Все по-трудно става, обаче, обогатяването на музейните фондове с артефакти и предмети от бита на старите българи поради различни причини, най-вече от финансово естество.

Затова Регионален исторически музей – Враца се обръща за помощ към всички ценители на родната история и към техните наследници с инициативата „Сандъците на баба“.

Проверете, търсете, говорете и открийте неща, които някой в незнанието си би изхвърлил или занемарил! Или пък неща, които за вас са ценни, но искате да станат достояние на по-широк кръг от хора, за да опазим българската историческа памет и да я предадем на внуците си.

Всички предмети на бита, документи, снимки и др. ще преминат през оценка от специалистите на РИМ – Враца и по-ценните от тях ще бъдат изложени в експозиция „Нови постъпления във фонда на РИМ – Враца през 2021 г.“, а на предоставилите ги ще бъдат връчени тържествено сертификати за дарение.

Акцията ще тече през цялата 2021 г. За контакти: Нели Стоянова, GSM 0895879177, e-mail: nelly_nen@abv.bg

Знакови места за историята на Враца

Източник: РИМ – Враца

Подобни статии