Начало Новини Областният консултативен съвет по туризъм в област Видин проведе първото си заседание за 2013 година

Областният консултативен съвет по туризъм в област Видин проведе първото си заседание за 2013 година

от Mariana Gomileva
1569 преглеждания

Консултативен съвет

На 11 януари 2013 г. Консултативният съвет по туризъм в област Видин проведе първото си заседание за годината. Заседанието беше председателствано от инж. Любомир Низамов, заместник областен управител.

Членовете на съвета обсъдиха съвместното участие на общините от областта в международната туристическа борса „Ваканция Експо 2013 г.“, която ще се състои в София от 14 до 16 февруари 2013г.

До 14 януари 2013 г. желаещите да се включат в изложението, следва да информират изпълнителния директор на Агенцията за регионално развитие и бизнес център, Евтим Стефанов, за размера на финансовото си участие във връзка с наемането на изложбен щанд, съобщиха от областната управа.

На днешното заседание инж. Низамов връчи грамоти за принос в организирането и участието на област Видин в международната туристическа борса „Ваканция Експо – 2012“ и в изложението Горен Рейн 2012г. в град Офенбург, Германия. Отличените са община Видин, община Белоградчик, община Чупрене, община Кула, Агенция за регионално развитие и бизнес център – Видин и Информационен бизнес център – Белоградчик.

В края на заседанието беше представен и проектът  „TRANSDANUBE – Устойчив транспорт и туризъм по поречието на река Дунав“, където Областна администрация Видин е партньор.

Проектът се изпълнява по Програмата за транснационално сътрудничество Югоизточна Европа 2007-2013. Основните цели на проекта са развитието на „Устойчивата мобилност” по поречието на река Дунав, включително използването на ж.п., шосеен, вело и морски транспорт, с цел подобряване на достъпа и улесняване развитието на туризма в целия дунавски регион.

no images were found

Подобни статии