Начало Забавления „Пробуждане с хоро“ на 3-ти март

„Пробуждане с хоро“ на 3-ти март

от Mariana Gomileva
409 преглеждания

На 3 март 2020 г. в деня на Националния празник на България за пета поредна година инициативата „Пробуждане с хоро“ ще събере позитивната енергия на българите у нас и по света. Традиционно тя се организира от „Сдружение Азбукари“ и „Единение Българи за България“, за да прехвърли своеобразен мост между сънародниците ни от всички точки на света. Хиляди родолюбци ще се хванат на хоро едновременно, за да покажат, че българският дух е жив. Хора ще се извиват в малките и големите населени места у нас, както и в културните центрове, българските посолства и училища, площадите, дворовете и домовете на българите по света.

„На 3 март 2020 г. ще се хванем за ръце и ще отбележим подобаващо Националния празник на България. Нека покажем красотата на фолклора, темперамента и позитивната емоция на българина. Нека се съберем в родова верига и да разкажем, че българите имаме нужда от Единение. С поведението ни на този ден, ще пренесем с отговорност и търпение примера на предците ни, творили единствено за духовно израстване и общочовешка подкрепа. Активността ни ще покаже, че българският дух е жив, че българските общности у нас и в чужбина уважават традициите си и имат национално уважение и гордост“, казват организаторите.

По традиция тържествата в 12 часа едновременно в десетки градове и села българи ще се хванат на буйни хора. Ето част от местата в Северозападна България:

✅с. Бутан, обл. Враца, НЧ „Заря – 1911“, кметството, 11.00 ч.

✅с. Бързия, общ. Берковица, НЧ „Иван Вазов – 1911“, на площада, 11.00 ч.

✅гр. Берковица, Община Берковица, площад „Йордан Радичков“, 10.00 ч.

✅с. Горни лом, обл. Видин, на площада, 10.30 ч.

✅с. Дреновец, обл. Видин, НЧ „Здравец – 2007“, 2 март в читалището, 19.00 ч.

✅с. Зверино, обл. Враца, на площада, 11.00 ч.

✅с. Лехчево, общ. Бойчиновци, НЧ „Развитие – 1911“, на площада, 11.00 ч.

✅с. Липница, общ. Мизия, НЧ „отец Паисий 1927“, пред читалището, 10.00 ч.

✅с. Медковец, обл. Монтана, НЧ „Развитие – 1898“ и НЧ „Просвета – 1927“ от село Аспарухово пред община Медковец, 11.00 ч.

✅с. Острово, общ. Оряхово, ОУ “ Христо Ботев“, в училището

✅с. Руска бела, общ. Мездра, НЧ “ Победа с. Руска бела – 1928″, 12.00 ч.

✅с. Търнава, община Бяла Слатина, НЧ „Напредък – 1898“ на площада пред читалището, 10.00 ч.

✅с. Търнак, общ. Бяла слатина, НЧ „Васил Левски“ – 1899″, на площада

 

Всички участващи могат да изпратят кратко видеообръщение, и да кажат, защо се включват в инициативата, като приканят и други да го направят. „Така искрата, която гори във всеки от нас ще запали всички българи към каузата. Заснемете видеоклипове от своето хоро или направете вълнуващи снимки, които да се публикуват на страницата на инициативата. Покажете ни и тази година Вашите емоции, споделете ни Вашите позитивни призиви и обръщения към българите по целия свят преди, по време и след 3 март“, призовават организаторите и допълват:

 „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ отправяме покана към всички българи, където и да се намираме, да излъчим силен положителен импулс, за да покажем на света очарованието на образа ни, будил възхищение у мнозина през хилядолетията. Нека да представим най-ценното ни достойнство, а именно красивото и одухотворено лице на България!“

  • „Сдружение Азбукари“

„Сдружение Азбукари“ е неправителствена организация, основана през 2012 г. Сдружението развива проекти, насочени към социалната интеграция, осъществява иновативни образователни проекти, организира спортни инициативи, насърчава и подкрепя талантливите деца. Азбукарите са мотивирани личности, с разнообразни професии, които чрез доброволни вътрешни подбуди успяват да формулират каузи за по-добър живот на хората. Ние обличаме идеите в действие и предлагаме работещи алтернативи за осигуряване на качествен живот и образование на децата в България. Нашата кауза е България!

  • „Българи за България“

„Българи за България“ е гражданска платформа, обединяваща родолюбиви Българи у нас и по света, които работят за достойна и просперираща България. Организацията си поставя за цел издигането на българския национален дух, чрез съживяване и популяризиране на българските традиции и завръщане към изконните български ценности. Ние, „Българи за България“, работим за издигане и поддържане на българското национално самочувствие, като разкриваме и популяризираме истината за значимостта на нашия народ за изграждането и развитието на съвременната цивилизация. По пътя на постигане на просперитет на нацията, водеща е Духовността! Нека всички Българи се пробудим за добруването на България и покажем на света силата на Българския дух!Подобни статии