Начало Култура Адреналин и приключения край Белоградчишките скали

Адреналин и приключения край Белоградчишките скали

от svilen
3817 преглеждания

Филип и Юлиян са двама приятели малко над 30-те, които са оставили големия град зад гърба си, за да превърнат любимите си екстремни спортове в професия.  Това са заразителни ентусиасти, които развиват клуб „Белфаст Адреналин” в Белоградчик и организират спиращи дъха приключения – пейтбол битки край скалите,  надпрeвара с АТВ-та в гората, пещерен туризъм, конна езда.

Филип и Юлиян основават клуба, след като и двамата стигат до извода, че животът в Белоградчик може да е по-вълнуващ и изпълнен с адреналин, отколкото ежедневието в който и да е мегаполис. Филип напуска София, а Юлиян се връща в родния Белоградчик след години на емиграция в Чикаго. Двамата преценяват, че  освен красивите гледки гледки, туристите в Белоградчик имат нужда и от запомнящи се приключения.  И се оказват прави – чистият въздух и красивата природа отключват апетита за приключения дори и на най-мързеливите  туристи.

За почитателите на разходките  АТВ  е предвидено трасе, на което могат да се почувстват „господари на вятъра”. „Няма по-подходящ начин да се насладиш на гледката и на причудливите форми на скалите, особено през летния сезон”, казват Филип и Юлиян.

За по-големи компании, както и за тиймбилдинг на екипи колеги, се организират пейтбол игри. Според собствениците на клуб „Белфаст Адреналин” „Пейнтболът е издържал теста на времето като доказана форма на тиймбилдинг. За разлика от типичния тиймбилдинг на открито, пейнтболът не отчуждава никой. Всички са ценни в един отбор!”.

За тези, които искат да се слеят с естествения декор на героичните времена, клубът предоставя възможността да пробват истинска стрелба  с лък.

Клубът организира и провежда различни други занимания – екскурзии и разходки, беседи за по-слабо познати природни забележителности в региона, школа по строителство с глина, дегустации на местни сортове вина.

Координати на клуб „Белфаст Адреналин”  може да намерите на www.belogradchik-adventures.com/

Подобни статии