Начало Новини Предупреждават пчеларите в Северозапада за пръскане с пестициди

Предупреждават пчеларите в Северозапада за пръскане с пестициди

от Mariana Gomileva
1539 преглеждания

Пчела събира цветен прашец от глухарче / снимка: Иван Георгиев

Пчелите са едни от най-деликатните и същевременно жизнено важни същества на Земята. Пазители на биоразнообразието, пчелите грижливо летят от цвят на цвят, за да дадат нов живот, за да имаме мед, зеленчуци и плодoве. Грижат се да сме здрави.

Община Враца уведомява пчеларите за предстоящо провеждане растителнозащитни дейности:

Във връзка с постъпило уведомително писмо от едноличен търговец за предстоящо провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни мероприятия, Община Враца уведомява собствениците на пчелни семейства, че дейностите ще се проведат в периода от 24 до 27 април, от 20:00 до 10:00 часа. Местностите, които ще бъдат обработени против плевели са – „Коломановото“, „Куртепе“ и „Турканица“, с обща площ от 485 дка.
Третирането ще се извършва с препаратите „Солигор“, „Деша“ и „Дерби супер“. Продуктът е включен в Списъка на разрешените за предлагане на пазара продукти за растителна защита, регистрирани торове и подобрители на почвата и/или Регистъра на ветеринарно-медицински препарати, като е извършена селективност според вредителя на земеделска култура , съобразен с климатичните особености за периода, начинът на приложение, както и с оглед опазване на околната среда.
За организирането и провеждането на растително-защитните дейности отговаря – Тимослав Горанов, тел.: 0889305521.

 

Източници: Община Враца, Община Мизия

Подобни статии