Начало Забавления Празник на Балкана започва утре в Чипровско

Празник на Балкана започва утре в Чипровско

от Mariana Gomileva
2899 преглеждания

Празник на Балкана и спортно изкачване на планината над Чипровци започва утре в района на спортен парк „Приключенци“. Общината кани всички, които искат да се веселят, да спортуват и да се порадват на красивата природа на Западна Стара планина да се присъединят към празника. Официалното начало е в петък от 19 часа с концерти на Сашо Александров и Наташа Джорджевич.

В събота от 9.30 ч. е стартът на състезанието по планинско колоездене „Три чуки“. Началото е от центъра на Чипровци. Планира се надпреварата с велосипеди да завърши до 14 часа, когато победителите ще бъдат наградени. Вечерта отново продължават концертите на български и сръбски звезди. В неделя от 9 часа, отново от центъра на града, започва състезанието по планинско бягане. Награждаването на победителите в него е от 15 часа.

Празникът на Балкана се провежда на поляните под връх Копрен от векове, но за няколко десетилетия е позабравен. От няколко години отново има голямо веселие, с подкрепата на местните общини, инициативни комитети и спонсори. Празникът е традиционен български панаир с много музика и храна. На място ще предлагат стоката си много български и сръбски производители, а занаятчии ще покажат изкуството си.

Подобни статии