Начало Новини Празник на село Рабиша

Празник на село Рабиша

от svilen
1990 преглеждания

И тази година на Празника на Рабиша, който по стародавна традиция се чества в деня, посветен на „Св. пророк Илия” /Илинден/ по стар стил, се стекоха много хора. Освен местните жители на най-голямото населено място в община Белоградчик извън града, на Празника присъстваха и хора, дошли на гости при свои близки и роднини. А кметският наместник Мария Николова сподели, че тези 2-3 дни светват прозорците на много къщи, в които през останалото време на годината не се палят електрически крушки и биват погълнати от околната тъмнина.

Гост на тържественото честване беше Кметът на общината Борис Николов.

В приветственото си слово Мария Николова сподели, че със задоволство констатира присъствието на много родолюбиви хора. Не може да не направи впечатление и приятния факт, че в Празника участват много деца и младежи.Тя сподели, че съвместно с ръководството на общината, в края на месец август се замисля провеждането на родова среща, в която да участват трите най-големи фамилии от селото. Целта е по възможност в нея да вземат участие най-много хора, напуснали през годините родното място.

Участниците в Празника бяха приветствани и от Кмета на общината. Освен отправените празнични пожелания, той честити на тези, които празнуват своя имен ден и пожела на всички весело и приятно изкарване с културната програма, за която са се погрижили кметството и общинското ръководство.

Празникът, в който освен танцовия състав от Дунавци, фолклорните групи от селата Стакевци и Салаш, участва и духовата музика от Брегово създаде много настроение и емоции. Превърна се в масово веселие за цялото село.

Пресслужба Община Белоградчик

Подобни статии