Начало Новини Областният управител на Видин присъства на празника на град Белоградчик

Областният управител на Видин присъства на празника на град Белоградчик

от Mariana Gomileva
964 преглеждания

„Поздравявам ръководството на община Белоградчик, представителите на държавните институции, местния бизнес, културните дейци и всички граждани, за усилията ви да развивате града и района като привлекателна за инвестиции и туризъм дестинация на територията на област Видин”, каза днес в гр. Белоградчик областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов. Той бе гост на тържествата в града, свързани с честването на Петровден и провеждането на традиционния Белоградчишки панаир.

В празничното си слово областният управител изрази уважението си и към личностите и достойните граждани на Белоградчик, работили в годините назад за авторитета и просперитета на своя град. „Зад техните постижения, които са повод за гордост днес, стои високият им професионализъм и всеотдайност, морален дълг и любов към родния край. Нека бъдем благодарни на всички от предишното поколение, дали своя ценен принос за обществото, взискателни към тези, които сега градят бъдещето, и солидарни в общите ни усилия към благополучие”, подчерта инж. Кръстьо Спасов.

На тържествена церемония в Младежкия дом в Белоградчик кметът на общината Борис Николов връчи 28 грамоти на служители, бизнесмени, културни дейци и общественици, допринесли за развитието на икономиката, образованието, културата, спорта и услугите.

Кметът на Белоградчик отчете успешната реализация на шест значими за общината проекта, свързани с подобряването на инфраструктурата, здравеопазването и опазването на горския фонд. „В момента работим по девет нови проекта”, добави г-н Николов. Той увери гражданите на Белоградчик, че до есента ще бъде монтирано пречиствателно съоръжение и градът ще бъде осигурен с чиста питейна вода. Проектът е финансиран в размер на 252 000 лева от държавния бюджет по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

На тържеството в Младежкия дом присъстваха видинският народен представител Петя Раева, представители на румънското посолство у нас и на съседната сръбска община Княжевац, граждани и гости на Белоградчик.

Празникът на града под скалите води началото си от 1906 г., когато за първи път на Петровден е проведен Белоградчишкият панаир. Тази година той бе открит на 26 юни в местността „Панаирище”. Тази вечер, от 18.00 ч., са последните изяви от програмата на панаира, с участието на вокални групи и танцови състави от Белоградчик и Монтана.

Подобни статии