Начало Новини Инж. Кръстьо Спасов връчи почетен плакет на видинския майстор на спорта Богомил Петров

Инж. Кръстьо Спасов връчи почетен плакет на видинския майстор на спорта Богомил Петров

от svilen
583 преглеждания

На 18 юни, на кратка церемония в кабинета на областния управител, инж. Кръстьо Спасов връчи на заслужилия майстор на спорта Богомил Петров. официалния плакет на Областна администрация – Видин.

„Почетната награда е израз на признанието ни за Вашия изключителен успех в световния спорт и за приноса Ви като личност и творец в обществения живот на Видин и региона”, изтъкна областният управител в поздравлението си към първия български световен рекордьор по вдигане на тежести.

В Деня на спорта през май тази година във Видин тържествено се отбелязаха 50-години от първия български световен рекорд, поставен от видинския щангист Богомил Петров. „Това е постижение, което дава повод на видинчани години наред да се гордеят с Вашето име на изтъкнат спортен атлет, еколог, фотожурналист и общественик”, отбеляза тогава инж. Кръстьо Спасов.

„Запазете любопитството си към света и вярата в призванието, на което сте посветили своя труд, мечти и талант. Нека сред множеството Ваши награди и отличия, се наредят и признанията за бъдещите Ви успешни изяви”, пожела областният управител на видинския заслужил майстор на спорта.

Пресслужба община Видин

Подобни статии