Начало Градска среда Победители от коледния творчески конкурс на ОМД-Монтана

Победители от коледния творчески конкурс на ОМД-Монтана

от Mariana Gomileva
804 преглеждания

Наградените коледни декорации в конкурса на ОМД-Монтана / снимка: ОМД-Монтана 

Деца от Монтана, Петрич, Русе, Сунгурларе, с.Лехчево, с.Овощник и с.Паничерево се включиха в конкурса за ръчно изработена коледна декорация, организиран от Младежкия дом – Монтана. Сръчните участници бяха разделени в две възрастови групи – първа възрастова група от първи до четвърти клас и  втора – от пети до осми клас.  На първо място в първа възрастова група журито класира осемгодишната Ивет Младенова. Тя е възпитаничка на V ОУ ”Христо Ботев”. Втората позиция си поделят четвъртокласничката Рая Кирилова и третокласника Никола Иванов от монтанското Трето основно училище. Трети в класирането сe нареждат: Рая  Петрова, ученичка в VI СУ ‘Отец Паисий“ и Цветомир Иванов от V ОУ ”Христо Ботев”. Поощрителни награди получават: Александър Попов от IV ОУ “Иван Вазов“, Мартин Росенов от II СУ „Н.Й.Вапцаров“ и Илиана Методиева от с.Лехчево.

Осмокласничката Милица Миленова е първенец във втора възрастова група. Тя е ученичка в ПГСАКН „Проф.арх.Стефан Стефанов”. Втора награда бе присъдена на Женя Енчева от град Сунгурларе. Тя е на 12 години и е представител на клуб „Вълшебна нишка” към ЦПЛР – ОДК.  На престижното трето място се нареждат Владимира Тенева от ОУ ”Д-р Петър Берон”, с.Овощник и Денислав Димитров, шестокласник в монтанското Четвърто основно училище.  Поощрения се присъждат на Лили Христова от V ОУ ”Христо Ботев” – Монтана, Румен Христов и Галин Цветанов, петокласници в ОУ ”Д-р Петър Берон”, с.Овощник. Специална награда за най-малък участник се присъжда на петгодишните Ралица и Сияна Иванови. Те са от ДГ №6 „Слънце”, град Монтана. Тъй като по регламент нямат право на участие в конкурса, журито единодушно реши да стимулира даровитите момичета. Целта е да не губят творчески дух, каквато всъщност е и идеята на конкурса.

Творческите изобретения на участниците бяха оценени от жури,  включващо:  художника Николай Пенков,  Румяна Белчева – ръководител на Клуб по приложни изкуства „Дорос” към Общински младежки дом и  Нели Василева – глaвен експерт ”Култура и вероизповедания” в Община Монтана. Те бяха изключително затруднени при избора на победителите. Основните критерии, които взеха предвид бяха оригиналност на идеята и въображението на участниците.

Отличените коледни декорации  ще бъдат показани  на изложба във фоайето на Младежкия дом, както и  във Фейсбук страницата на институцията Общински младежки дом – Монтана. Наред с наградените, журито определи и коледните изобретения на всички останали участници също да  бъдат включени в нея. Нейното откриване е насрочено за 21 декември от 13.30ч. Лично кметът на Монтана Златко Живков ще открие експозицията. Той ще връчи диплом и награди на победителите. За всеки участник  в  конкурса за ръчно изработена коледна декорация организаторите са приготвили грамота за участие.
Kоледа е празник на надежда, радост, любов и доброта. Ето защо  Младежкият дом единодушно реши изложбата да бъде разпродадена с благотворителна цел. Със събраните средства ще бъдат закупени консумативи за нуждите на Дневен център за деца и младeжи с умствени увреждания, гр. Монтана.

Източник: Общински младежки дом – Монтана

Подобни статии