Начало Маршрут Планинско велосъстезание „По пътеките на Ботевата чета“

Планинско велосъстезание „По пътеките на Ботевата чета“

от Mariana Gomileva
702 преглеждания

Участници в състезанието по планинско колоездене „По пътеките на Ботевата чета“, 2020 г. / сника: КК „Враца Велообщество“

За втора поредна година деца и възрастни ще могат да премерят велосипедни умения в живописен планински терен в северозападна България, в организираното състезание от Колоездачен клуб „Враца Велообщество“ съвместно с община Враца „По пътеките на Ботевата чета“. Маршрутът на състезанието преминава през регион със спиращи дъха гледки около Врачанския язовир, село Косталево и местностите Речка и Веслеца. Трасето е с ниска трудност, подходящо, както за деца над 14 г., така и за любители на планинското колоездене, които искат да се състезават за първи път. Началото ще бъде поставено пред стадион „Христо Ботев“ във Враца, в 10 ч. От там се тръгва за загрявка около 2 км към старта на състезанието.
Общото трасе е около 14 км, с 514 м денивелация, изцяло черни пътища и пътеки, освен половин километър асфалтов път. Първите 6 км съвпадат с трасето от миналата година, след това 7 км се кара по път между красиви горички и необятни лозя. Контролното време е 3 часа, като маршрутът се минава спокойно за 1 час и половина.

Предвидени са две контроли, където ще се раздават неограничено бутилки с вода. Финалът ще е в местността Речка, над село Веслец, където също ще има бутилки с вода. След финиширане състезателите ще имат два възможни варианта за спускане (около 25 мин.) към град Враца, през село Косталево и през Ботевият път.

За първи път е включена категория родители с деца, като условието е да финишират заедно.

Останалите категории са: Юноши 14-18 г, Жени и девойки, Мъже 18-35 г, Мъже 36-49 г. и Ветерани 50+. Медали и предметни награди (велоаксесоари) получават първите трима от категориите.
Всички деца, юноши и членове на КК „Враца Велобщество“ са освободени от такси за състезанието. Останалите заплащат такса от 10 лв., при предварително записване на email: velovratsa@abv.bg, (за незаписалите се таксата ще е 15 лв. в деня на състезанието). С таксите от състезанието ще бъде подпомогнато развитието на юношеския състезателен отбор към клуба.

Записването, получаването на стартови номера ще бъде между 8.30 – 10.00 ч., пред стадион „Христо Ботев“ във Враца. Церемонията по награждаването е предвидена за 14 ч. За повече информация, можете да се обърнете към председателя на КК „Враца Велобщество“, Ангел Ангелов (тел. 0884273029).

Остават още няколко дни от лятото, прекрасна идея е да ги посветим на интересно прекарване на времето в северозападна България!

Източник: КК „Враца Велобщество“

 

Подобни статии