Начало Новини Пламен Димитров спечели купата на Belogradchik Open 2015

Пламен Димитров спечели купата на Belogradchik Open 2015

от Mariana Gomileva
1390 преглеждания

Състезателят от „Локомотив 96“ – Горна Оряховица Пламен Димитров е новият носител на купата Belogradchik Open 2015, съобщиха от община Белоградчик след края на международния турнир по канадска борба. Димитров е победител в абсолютна категория при мъжете, а при жените е Димитрина Димитрова. След нея са Виктория Георгиева и Ина Банева. В абсолютна категория за мъже подгласници са Митко Петров и Детелин Йончев.

Наградите за победителите в състезанието връчиха председателят на Българската федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров, кметът на Белоградчик Борис Николов и Тодор Бъзински, генерален спонсор и издател на severozapazenabg.com. Общият награден фонд на петия турнир Belogradchik Open беше 3 000 евро.

Ето и останалите победители в различните категории:

Юноши и мъже:
Емил Асенов – 60 кг
Йордан Хинов – 80 кг
Георги Георгиев – дясна ръка до 70 кг
Светослав Калчев – 80 кг
Пламен Димитров – до 90 кг
Красимир Костадинов – 100 кг
Митко Петров – 110 кг
Марин Панталеев – +110 кг

Асен Хаджитодоров връчи юбилейни отличия на Димитрина Димитрова – световен и европейски шампион, Неделин Христов – световен и европейски шампион, на Християн Маринов – европейски шампион при младите и на Сашо Андреев – европейски и световен шампион. В продължение на два дни над 150 участници се включиха в международната спортна проява: 16 клуба в страната, както и представители на Румъния – Йон Седрати, световен вицешампион, и представители на Сърбия. Шест дами също участваха в надпреварата за най-силна ръка.

Турнирът в Белоградчик е последното състезание по канадска борба в България за тази година. Организацията е съвместно между федерацията и община Белоградчик. Турнирът се проведе в изцяло обновеното читалище „Развитие- 1893“ в града.

На официалната церемония по откриването председателят на Българската и световната федерация по канадска борба Асен Хаджипетров благодари на генералния спонсор на проявата – братята Милен и Тодор Бъзински и на община Белоградчик за прекрасните условия и домакинството. Хаджитодоров обяви, че с този заключителен за годината турнир се отбелязва 5 годишния юбилей на Белоградчик, като домакин на канадската борба и 20 годишния юбилей на Федерацията. Спечелени са над 50 медали и догодина световното първенство по канадска борба ще се проведе в България. Председателят на БФКБ връчи почетни награди от името на федерацията – юбилейни часовници на Тодор и Милен Бъзински, генерални спонсори на проявата и почетна грамота и плакет на Борис Николов -кмет на община Белоградчик.

В приветствието си към участниците Тодор Бъзински заяви, че Белоградчик с 5-тото си домакинство вече е част от историята на канадската борба.

Кметът на общината Борис Николов благодари на спонсорите, които освен канадската борба, подпомагат и волейбола на Белоградчик. „Имаме амбицията да променяме града и да го правим привлекателен за развитието на спорта и туризма” – каза кмета в речта си за откриване на турнира.

Подобни статии