Начало Забавления Парк „Врачански Балкан“ организира излет до Черепишкия манастир

Парк „Врачански Балкан“ организира излет до Черепишкия манастир

от Mariana Gomileva
900 преглеждания

Местност „Рашов дол“ | снимка: ПП „Врачански Балкан“

Разходка до Черепишкия манастир организират тази неделя от Природен парк „Врачански Балкан“ и Природозащитен център „Натура“. Излетът ще мине през природната забележителност „Просечен камък“ и местността „Рашов дол“, а манастирът е крайната точка.

Тръгването е в 7.45 часа на 12 август, сборния пункт е на автогара „Враца“, откъдето тръгва автобус за с. Челопек. От селото започва пешеходния тур. По план излетът трябва да приключи до 15 или най-късно до 16 часа и след това се хваща влак от гара Черепиш до Враца. Влаковете тръгват в 15.08 часа и в 16.16 часа. Цената за включване в групата е 2 лв. за възрастен и 1 лв. за дете. Всичко се плаща в деня на прехода. Таксата осигурява квалифициран планински водач и беседа по време на прехода.

Задължително е да бъдете подходящо екипирани – дълъг панталон и удобни за ходене дрехи, добре е да се вземе и дъждобран; обядът се носи – суха храна, бутилка вода от 1.5 л и още една от 0.5 л. Туристи с неподходящо облекло като къси панталони и по чехли ще бъдат връщани, предупреждават организаторите. Препоръчва се планинска застраховка. Преходът не е подходящ за хора със здравословни проблеми, несъвместими с дълго ходене. Записвания се приемат на телефон 092/66 03 18 и на място в център „Натура“ (старата джамия) във Враца.

Маршрут: с. Челопек – м. Рашов дол – Люти брод – Просечен камък – Черепишки манастир
Прибиране с влак от гара Черепиш (в 15:08 или 16:16 часа)
Времетраене: 7 часа (с включен 1 час почивка за обяд)

Подобни статии