Начало Новини Парк „Врачански Балкан“ кани на разходка до „Боров камък“

Парк „Врачански Балкан“ кани на разходка до „Боров камък“

от Mariana Gomileva
2130 преглеждания
Състезание по планинско бягане се организира във Врачанския Балкан

Проход „Вратцата“ | снимка: Красимир Лаковски, ПП „Врачански Балкан“

Разходка до с. Згориград и водопад „Боров камък“ организира в неделя, 22 май, дирекцията на Природен парк „Врачански Балкан“. Сборният пункт е Природозащитния център „Натура“ в гр. Враца от 9 часа сутринта. По план преходът ще започне от проход „Вратцата“ през с. Згориград, водопад „Боров камък“ и обратно до Враца. Връщането е в 16 часа, а за обяд е предвиден един час почивка.

Записването става на място в „Натура“ или на тел. 092/66 03 18. Цената е 2 лв. на възрастен и 1 лв. на дете,в което се включват услугите на планински водач и беседа по време на прехода, уточняват от природния парк. Отделно са билетите за автобус. Участниците трябва да си носят храна за обяд, вода, препоръчва се да имат дъждобран, задължително да са с туристически обувки или маратонки и с удобни дрехи с дълъг панталон. Желателно е да се сключи и планинска застраховка, която покрива разходите за издирване, транспорт и лечение при инциденти.

Маршрутът не се препоръчва за деца под 7-8 години, хора със здравословни проблеми на краката, сърцето и други заболявания, несъвместими с планински преходи.

Според прогнозата за времето във Враца дъждът постепенно ще спира и утре ще е с променлива облачност и малка вероятност за валежи. Ако по маршрута има хлъзгави, наводнени и опасни участъци, водачът можа да прави промени по него.

Подобни статии