Начало Международни инициативи Пари за селските райони са във фокуса на срещи в общините на Видинско

Пари за селските райони са във фокуса на срещи в общините на Видинско

от Mariana Gomileva
1131 преглеждания
Европейските проекти в обл. Видин са нараснали тройно за шест месеца

Възможностите за европейско финансиране по Програмата за развитие на селските региони ще бъдат представении в десет общини от Видинско, съобщиха от Областния информационен център. Срещите ще започнат на 2 октомври в Белоградчик, след което ще се продължи през останалите общини, до 13 октомври в Грамада. Всички ще бъдат проведени в заседателните зали на общинските администрации oт 10.30 до 12 часа в определените дни.

Поканени са всички, които смятат, че могат да бъдат потенциални бенефициенти на проекти по селската програма (ПРСР) и се интересуват от мерките, които ще бъдат отваряни до края на тази година. Екипът на Областния център ще бъде там, за да разкаже и запознае хората от общините с възможностите да използват европейско финансиране в подкрепа на селските райони.

ПРСР осигурява подкрепа за земеделски стопанства, преработка и маркетинг на селскостопански продукти, помощ за млади стопани, подобряване на инфраструктурата, както и подкрепа за развитие на местните общности и техните инициативи. Парите от ЕС могат да се използват и за създаване на организации на местни производители.

Дати на срещите:

2 октомври, понеделник – Белоградчик;
3 октомври, вторник – Бойница;
4 октомври, сряда – Брегово;
5 октомври, четвъртък – Димово;
6 октомври, петък – Ружинци;
9 октомври, понеделник – Кула;
10 октомври, вторник – Чупрене;
11 октомври, сряда – Макреш;
12 октомври, четвъртък – Ново село;
13 октомври, петък – Грамада

Подобни статии