Начало Новини Спортната зала в Белоградчик ще бъде открита с волейболен мач

Спортната зала в Белоградчик ще бъде открита с волейболен мач

от svilen
1440 преглеждания
Спортната зала в Белоградчик

Спортната зала на Белоградчик ще бъде открита на 21 септември, съобщиха от общината.Откриването ще е с приятелска среща между волейболните клубове „ГРАД“ – Белоградчик и „ЦСКА София“ от 18 часа в понеделник.
Залата позволява тренировки и състезания за повече от 20 вида спорт, ще могат да се организират и други събития като концерти, обществени дейности. Началото на официалната церемония по откриването ще е от 15 часа на 21 септември с изяви на самодейни състави от региона на Белоградчик, от 16 часа е церемонията, а от 16.30 ч. ще започне концерт на Николина Чакардъкова. След 18 часа е волейболната среща между волейболистите от „ЦСКА София“ и „Град“.
Спортната зала е изградена с европейско финансиране по Програмата за развитие на селските региони. Стойността на инвестицията е близо 4.8 млн. лв. в които влиза и модернизиране на близкия градски стадион. Залата има 500 места, а с довършването й е направен ремонт и на градския стадион. Спортистите ще могат да ползват и две нови съоръжения – покрито игрище за тренировки и площадка за състезания на открито.
Изпълнител на проекта за реконструкция, разширение и строителство е обединението „Еврострой 2013“, в което влизат „Водстрой 98“ с 60%, „Строймонтаж“ и унгарската „Келет-УТ“ с по 20%.В обществената поръчкавлиза и ремонта на градския стадион. Спортните съоръжения ще са достъпни за хора с увреждания, изграден е и паркинг за автомобили.
Строителството на спортната зала в Белоградчик е започнато в края на 80-те години, но е спряно за дълго време. Проектът, по който е завършена, е променен спрямо първоначалния и залата е разширена. От общината се надяват, че новите съоръжения ще привличат спортни отбори и гости в града, което ще стимулира туризма.

[Not a valid template]

Подобни статии