Начало Икономика Отворена среща по Дигитален маркетинг ще се проведе във Враца

Отворена среща по Дигитален маркетинг ще се проведе във Враца

от Mariana Gomileva
729 преглеждания
"Враца Софтуер общество" с нови безплатни курсове за програмисти

Как работи дигиталния маркетинг ще бъде тема на срещата, която ще се проведе днес, 20 януари в Средно училище „Козма Тричков“ във Враца. Началото е от 15 часа, входът е свободен. „Дигитален маркетинг“ се организира от „Враца софтуер общество“ с подкрепата на Фондация „Америка за България“. По време на събитието „Враца софтуер“ ще представи и предстоящия си 4-месечен курс по дигитален маркетинг, съобщават организаторите. Началото му е в края на февруари и в него могат да се включат безплатно ученици от гимназиите, работещи и безработни, които искат да се квалифицират допълнително.

Лектори на срещата ще бъдат Йоана Христова и Кирил Терзиев – тя ще говори за онлайн реклама, а той – за алгоритъма на рeкламите в Google и как да преценим пред кого и какво да рекламираме. Още за лекторите можете да видите на facebook страницата на събитието: http://bit.ly/VratsaDigital.

Експерти по софтуер ще разкажат и за възможностите за професионална реализация в областта. В програмата е предвиден и разговор за основните направления в дигиталния маркетинг – управление на реклами във Facebook и Google, създаване на съдържание, SEO, електронна търговия и изготвяне на маркетинг стратегия.

„Враца софтуер общество“ е общност на специалисти по програмиране и дигитални умения, създадено с помощта на проекта Reach for Change на „Нова Броудкастинг груп“ и съдействието на община Враца. Мисията им е да обучават хора от всички възрасти на програмиране и софтуер, като всеки от завършилите има възможност да започне работа в бързо развиващата се дигитална сфера. От миналата година подкрепа на „Враца софтуер“ дава и фондация „Америка за България“ – една от най-големите балготворителни организации в Централна и Източна Европа.

С помощта на Фондацията от февруари „Телерик Академия“ започна изцяло нови програми по дигитални науки във Враца и в още три български града – София, Габрово и Разград. Обученията са насочени към деца и младежи и с тяхна помощ те ще развият ключови дигитални умения и ще се запознаят с професиите на бъдещето извън програмирането, съобщиха от „Телерик“. Кандидатстването е отворено до 28 януари на сайта на академията: http://bit.ly/2DmoT1o за гимназисти и http://bit.ly/2rrNaS4 за по-малките деца.

Подобни статии