Начало Икономика Опазването на Земята е темата на новия хакатон във Враца

Опазването на Земята е темата на новия хакатон във Враца

от Mariana Gomileva
1450 преглеждания

Екологията и опазването на Земята е темата на новия хакатон, който ще се проведе във Враца от 12 до 14 април, съобщиха организаторите. За четвърта поредна година „Враца софтуер общество“ кани на най-големия хакатон на територията на Северозападна България – Hack Vratsa. Събитието събира отбори от Враца и региона и ще се състои в ИТ центъра на улица Кокиче №14.

„Човешкия вид е безспорен господар на Земята. Отдавна сме усвоили огъня, обработваме голям процент от сушата, създаваме собствени езера и острови, добиваме ресурси от недрата на планетата и много други. Оставяме своя все по-голям отпечатък и това се усеща. Затова и много хора и организации се борят за намаляване на отрицателното човешко въздействие върху планетата“, разказват мотивите си от „Враца софтуер“.

Компаниите-партньори на събитието ще се представят в петък вечер, работата на отборите ще тече в почивните дни, а победителите ще бъдат отличени в неделя следобед.

Регистрацията за хакатона вече е отворена и можете да я направите на сайта hack.vratsa.net.

В HackVratsa могат да участват всички ученици, студенти и работещи, с интереси към програмирането, дизайна и предприемачеството. Целта на инициативата е заедно в екип да формулират концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване. В помощ на участниците има опитни ментори-програмисти, които ще дават насоки.

Участниците се групират в отбори от 2 до 5 души и могат да работят в една от 4-те категории: уеб сайт и уеб
приложение; мобилно приложение; десктоп приложение; еmbedded системи (хардуер).

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код, се посочва в правилата на хакатона.

В неделя от 16 часа – участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури, което ще определи най-добре представилите се.

Ще има куп награди, както материални материални, така и посещения в офис на някои от спонсорите и доразвиване на проекта ви с техен екип, обещават организаторите.

Основен партньор на събитието е Фондация “Америка за България”, а официални спонсори са софтуерните компании Experian, SAP, Questers, Dreamix и Inveitix.

Подобни статии