Начало Забележителности Община Видин кандидатства в конкурса „Сграда на годината“ 2020

Община Видин кандидатства в конкурса „Сграда на годината“ 2020

от Mariana Gomileva
1510 преглеждания

Колаж от сградите, които кандидатстват в конкурса 

Община Видин е сред първите, подали документи за участие в престижния конкурс „Сграда на годината“ 2020. Обектите, с които се кандидатства, са четири: Общински драматичен театър „Вида“, СУ „Цар Симеон Велики“, ППМГ „Екзарх Антим I“, които са в категория „Социална инфраструктура: сгради култура, образование и спорт“ и Централна пешеходна зона – в категория „Проекти, свързани с развитието на градовете“.

Основни акценти в критериите за оценяване са: инвестиционни характеристики на сградата и принос към обществото и градската среда; архитектура, дизайн, функционалност; строителство, енергийна ефективност и технологични показатели.

Националният конкурс „Сграда на годината“ се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп и е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той е учреден през 2002 година и е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България. Неговата цел е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти и такива, свързани с развитието на градовете през съответната година в България. Церемонията по награждаването на отличените сгради се провежда по традиция през месец декември.

Всяка сграда – кандидатура в конкурса, участва в онлайн гласуването (на сайта: www.buildingoftheyear.bg) за наградата „Сграда на публиката“ 2020, което ще протече от 1 до 14 декември 2020 г. с еднократен вот за всяко гласуване.

Източник: Община Видин

 

 

 

 

                                                                                                                                    

Подобни статии