Начало Градска среда Нов фотоконкурс „Висяща градина с подправки“

Нов фотоконкурс „Висяща градина с подправки“

от Mariana Gomileva
1108 преглеждания

Според доклади на екологични организации и общности, намаляването на хранителните отпадъци се очертава като едно от най-мощните, но подценявани решения в борбата с промените на климата. Напоследък все популярно е т. нар. градско земеделие. То намира приложение в страни с доказани навици и умения за защита на околната среда, като спестява средства и намалява замърсяването. Опитите в отделни страни доказват, че отглеждане на растителни видове по покривите на сградите, спестяват енергия и време за транспорт, скъсяват се хранителните вериги.

Регионална инспекция по околната среда и водите – Монтана обявява фотоконкурс „Висяща градина с подправки“, по повод предстоящия Световен ден на водата (22 март). Той има за цел да привлече интереса и вниманието на подрастващите към ефективни идеи и реализацията им в борбата с негативните климатични промени.

Използвайте стари, ненужни за употреба опаковки, напълнете ги със земя, посейте поне три вида подправки и наблюдавайте растежа им. Накрая – участвайте в конкурса и допринесете за домашната трапеза с подправки собствено производство!

За да се включите в конкурса изпратете снимки от:

  • посяването,
  • в процес на израстване и
  • достигналите развитие на растеж подправки

(минимум 3 бр. снимки до 6 броя/ за участник) на адрес:

гр. Монтана 3400, ул.“Юлиус Ирасек“ № 4, ет. 3, РИОСВ – Монтана /за конкурса „Висяща градина с подправки“/

Към всеки набор от снимки (между 3 до 6 броя/участник), е необходимо да има надпис на отгледаните подправки, трите имена на участника, възраст, училище, адрес за връзка и телефон. В конкурса могат да участват деца и подрастващи до 15 години от област Монтана и област Видин.

Срокът за изпращане на снимките (на електронната поща на Инспекцията или в РИОСВ – Монтана) е 18 март 2022 г.

Резултатите ще бъдат публикувани до 22 март 2022 г.  и ще бъдат наградени първите трима с предметни награди.

Източник: РИОСВ – Монтана

Подобни статии