Начало Градска среда Нов площад в най-голямото село в община Мездра

Нов площад в най-голямото село в община Мездра

от Mariana Gomileva
814 преглеждания

Новият площад в с.Зверино / снимка: община Мездра

В Деня на Зверино – 4 юни, в най-голямото село в община Мездра официално беше открит напълно обновен площад. Той е построен по Проект „Изграждане на паркоустрояване и благоустрояване централното площадно пространство, кв. 73 по плана на с. Зверино”, който беше реализиран със средства в размер на малко над 600 хил. лв., отпуснати на Община Мездра преди няколко години.

Откриване на обновения площад в с.Зверино / снимка: община Мездра

Чешмите на обновения площад в с.Зверино / снимка: община Мездра

Освещаване на обновения площад в с.Зверино / снимка: община Мездра

На церемонията присъстваха народните представители инж. Петя Аврамова и Кирил Ананиев, кметовете на Мездра Иван Аспарухов и на Враца Калин Каменов, бившият областен управител Малина Николова, председателят на Общинския съвет Яна Нинова, заместник-кметът инж. Николинка Кътовска, кметът на Зверино Стоян Петров и неговият предшественик Цанко Цанев, проектантът на обекта арх. Петър Червеняшки, представители на изпълнителя на обекта ДЗЗД „Зверино-2021“, общински съветници, жители и гости на селото.

Новата придобивка беше осветена от Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий. Лентата прерязаха Петя Аврамова, Иван Аспарухов и Стоян Петров.

Откриване на обновения площад в с.Зверино / снимка: община Мездра

В приветствието си кметът на Мездра благодари на всички, които са допринесли Зверино да има площад, какъвто заслужава. „Хубавите неща стават бавно, стават с усилията на много хора, каза Аспарухов. Стават с поемането на конкретни ангажименти, с упоритост и последователност – тогава всичко може да се случи. Това, което през последните години Зверино прави. Така трябва да случват нещата и в държавата ни. Ние нашата работа я свършихме – оттук нататък във вашите ръце е това прекрасно пространство да се напълни с живот!“

„Изключително съм развълнуван, че нашето село, което нямаше център, вече има такъв, сподели кметът на Зверино Стоян Петров. Много ви моля: пазете това хубаво нещо, в което е хвърлен голям финансов и физически ресурс, за да може да изглежда по този начин! Още веднъж искрени благодарности на абсолютно всички. Щом това нещо се е случило, значи „веригата“ работи – а щом работи „веригата“, крайният потребител, ние, жителите на Зверино, сме доволни.“

Откриване на обновения площад в с.Зверино / снимка: община Мездра

Приветствия отправиха също инж. Петя Аврамова и Кирил Ананиев.

Обновеният площад в с.Зверино / снимка: община Мездра

Първото събитие, което се състоя на новооткрития площад „4 юни“, бе Петият национален фолклорен фестивал „Змей Горянин“ с участието на самодейци – народни певци, танцьори и инструменталисти, от Северозападна, Западна и Югозападна България.

Фестивалът „Змей Горянин“ / снимка: община Мездра

Обновеният площад в с.Зверино / снимка: община Мездра

 

Източник: Община Мездра

Подобни статии