Начало Градска среда Нов кът за отдих и релакс в Северозапада

Нов кът за отдих и релакс в Северозапада

от Mariana Gomileva
631 преглеждания

Новият кът за отдих в с. Брусен / снимка: общ. Мездра

В мездренското село Брусен приключи изпълнението на Проект „Кът за отдих и релакс – край реката“. Той беше реализиран от Инициативен комитет с председател Цветомира Атанасова по Програма „Малки местни инициативи – Мездра 2022“ с финансовата подкрепа на Община Мездра. В изграждането на кокетния риболовен кът, който се намира на левия бряг на р. Искър, в района на моста южно от селото, се включиха местни жители от различни поколения, включително деца. Новата придобивка беше официално открита дни преди Димитровден.

„Граждански инициативен комитет благодари на всички доброволци за добротата в душата им и за желанието и положения труд за създаване на нещо практично и красиво!“, написаха по този повод в социалната мрежа от Инициативния комитет. Бъдете живи и здрави!“

„Пореден проект по ,,Малки местни инициативи” – изпълнен!, сподели от своя страна кметът на Брусен Георги Николов. Да се ползва със здраве от всички любители на природата! Благодаря на всички участници в реализирането на проекта!“

Освен този проект, със средства от общинския бюджет по Програма „Малки местни инициативи – Мездра 2022“ ще бъдат изпълнени още пет малки проекта: „Еко училище – забавлявам се и уча“ в с. Руска Бела, „Беседка за отдих и почивка в м. „Кръста“ в землището на с. Лютидол, „Центърът на селото – привлекателно място за отдих и развлечение“ в с. Долна Кремена и два къта за отдих в гр. Мездра – източно от бл. 4 в кв. 101 и в междублоковото пространство на ул. „Христо Ботев“ №96.

Междувременно по Проект „Реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения в агломерации с под 2 000 е. ж. на територията на община Мездра“, който е реализиран от Община Мездра, бяха подменени водопроводите по шест улици в с. Брусен с обща дължина 1 815,59 м. – ул. „Александър Стамболийски“, „Искър“, „Шипка“, „Роза“, „Герена“ и „Люляк“.

По същия проект са изградени сградни водопроводни отклонения с обща дължина 328,50 м, цялостно преасфалтирани ул. „Александър Стамболийски“ и „Роза“ и „изкърпени“ по трасето на положения нов водопровод ул. „Шипка“, „Герена“ и „Люляк“.

В Инвестиционната програма 2022 на Община Мездра е включено цялостно преасфалтиране и на една от най-дългите улици в селото (над 500 м) – ул. „Искър“.

Източник: Община Мездра

 

 

Подобни статии