Начало Икономика Нов конкурс в подкрепа на селския туризъм в Северна България

Нов конкурс в подкрепа на селския туризъм в Северна България

от Mariana Gomileva
1375 преглеждания

Снимка: Чудно място Стакевци

Фондация „Америка за България“ обявява конкурс за финансиране на проекти за развитие на селски туризъм в Северна България. Той е продължение на усилията на екипа й да подпомогне развитието на Северозападна България и поречието на река Дунав като привлекателни туристически дестинации с активни и жизнени местни общности, запазени традиции и икономически растеж.

При провеждането на конкурса Фондацията ще има възможност да си партнира с Италианското посолство в България и Италианската агенция за търговия и инвестиции, които ще допринесат с богатия си опит в тази сфера. Италия е една от страните в Европа с най-развит селски туризъм, който е притегателна сила за милиони туристи годишно от цял свят.

Одобрените проекти ще получат финансиране до 25 000 лева за дейности, които привличат туристи и развиват местните икономики, като  посещения и престой с преживявания във ферми, кулинарни и занаятчийски турове, демонстрации за правене на храни, организиране на регулярни фермерски пазари с местни продукти и др., както и достъп до опита и добрите практики на партньорските организации в областта на селския туризъм.

Поканата е отворена към кандидати от цялата страна, но задължително условие е проектните предложения да предлагат туристически продукти и преживявания на територията на поне една от следните области в Северна България – Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

снимка: Чудно място Стакевци

Крайният срок за подаване на кандидатури е 15 февруари 2022 г. чрез страницата на конкурса: https://us4bg.org/bg/rfp-tur-agritourism-2022/

На този адрес ще намерите и подробности за процедурата и критериите за кандидатстване. На 19 януари ще се проведе разяснителен уебинар на Фейсбук страницата на Фондация „Америка за България“ (FB: @us4bg).

Конкурсът се провежда в партньорство с Посолството на Италия, Италианската търговска агенция, фондация „LocalFood.bg“/Пендара, сдружение „Деветашко плато“ и „Травентурия“ ООД.

–––––-

За Фондация „Америка за България“

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Повече информация за Фондацията  може да намерите тук: https://us4bg.org/.

 

Източник: Фондация „Америка за България“

Подобни статии