Начало Новини Започват строително-монтажните работи по проекта за реконструкция и модернизация на спортните имоти в Белоградчик

Започват строително-монтажните работи по проекта за реконструкция и модернизация на спортните имоти в Белоградчик

от svilen
680 преглеждания

Кметът на община Белоградчик Борис Николов заедно с инж. Камен Василев – представител на строителя ДЗЗД „Еврострой 2013”, и инж. Петър Петров – Управител на „Ати Консулт” ЕООД – дружеството за упражняване на строителния надзор, подписаха Акт 2 за откриване на строителната площадка по проект „Извършване на строително-монтажни работи” на спортни имоти. Проектът обхваща следните обекти: „Реконструкция и модернизация на Многофункционална спортна зала”, „Реконструкция на Градски стадион и ситуиране на спортна площадка /тренировъчно игрище/” и „Реконструкция на Комбинирано съоръжение за спорт” в Белоградчик. Строителството е финансирано от Държавен фонд „Земеделие“. Фирмите са избрани след провеждане на съответните обществени поръчки.

Близо 4 млн. лева е стойността на строително-монтажните работи, чрез които значително ще се подобрят условията в спортните бази на града. Предвидена е основна реконструкция на бившето  волейболно игрище, позволяваща използването му при всякакви  климатични условия. Теренът, игрището и трибуните ще бъдат разширени, с цел практикуване на всички видове спорт с топка. Ще бъдат изградени съблекални и монтирано осветление. До него ще се оформи ново тренировъчно игрище, за да не се експлоатират постоянно тревните площи на стадиона. В рамките на проекта предстои окончателното завършване на спортната зала, като многофункционална и отговаряща на всички европейски изисквания. Предвижда се и основен ремонт на стадиона – настилките ще бъдат подменени по модерен холандски модел, с нови трибуни и съблекални.

Строителят трябва да завърши своята работа в определения срок по договора – 296 дни от откриване на строителната площадка.

Този спортен комплекс е отдавнашна мечта на белоградчишките граждани. С неговото изграждане значително ще се повиши привлекателността на града чрез осигуряване на модерни и функционални съоръжения за активно спортуване като важен фактор за по-добър и здравословен начин на живот. В новия комплекс ще тренират още поколения талантливи спортисти и бъдещи шампиони. Очаква се след завършване на строителството в Белоградчик да се провеждат тренировъчни лагери на отбори от страната и чужбина.

Пресслужба община Белоградчик

Подобни статии