Начало Забавления Най-добрите рок групи на Северозапада в „Рок до края на света”

Най-добрите рок групи на Северозапада в „Рок до края на света”

от Mariana Gomileva
3002 преглеждания

От нежен рок, през красиво ретро звучене и рокендрол до по-твърди жици ще прозвучат на традиционния Национален младежки рок фестивал „Рок до края на света” на 13-ти и 14-ти декември във Враца. Тази година е 10-тото юбилейно издание на музикалния фест, който вече се утвърди като едно от емблематичните събития в края на годината, не само за любителите на рока, но и за хората, които са отворени към интересни преживявания в Северозапада.

„Идеята на фестивала е да дадем възможност за изява на млади рок и метъл банди от Враца и района. С времето обаче интерес за участие проявяват и музиканти от София и други градове от страната, които знаят, че нашата публика високо цени качествените изпълнения на живо. Тази година дори включихме международно присъствие в лицето на сръбската рок група KURIRI. Бандата е от гр. Пирот и свирят алтърнатив рок“, поясни един от един от организаторите Росица Стоянова от Младежки дом – Враца.

Национален фестивал „Рок до края на света“ / снимка: Младежки дом – Враца 

Във времето, на сцената на „Рок до края на света“ са се случвали много вълнуващи моменти, сред които дори предложение за брак. За 10-годишнината на фестивала е подготвен документален филм с всички паметни случки в предишните издания.

Ето кратко представяне на групите, които ще се включат тази година:

Първата банда, която ще забие на юбилейното издание на феста е „The Rockmates“. Тя е от Враца и вече има участия в предишните издания на събитието. Тази година те привлякоха към състава две нови попълнения. Групата се включи и в благотворителния концерт за събирането на средства за изготвянето на филмa за феста.

Втората банда, която ще вземе участие е от Плевен. Tя е съставена от три сестри на възраст между 12 и 19 години и техния 11 годишен брат. Групата има награда от фестивала „Благоевград BG Voice” и беше подгряваща банда на звездите от наградите на БГ Радио. Сред отличията ѝ са, че завоюва и наградата “Grand Prix” на фестивала „Поп-Рок Фестивал Несебър“ 2019.

Третата банда е от Враца и са познати участници на предишните издания на феста – Squad Of Death. Преди около 2 месеца, издадоха дебютния си албум „Pay for Your Soul”. През над две годишното си съществуване бандата доказа, че свирят качествен метъл и спечелиха своето призвание сред феновете.

Следващата банда е също от Враца и свирят дуум рок/метъл – Oldenwood. Своя дебютен албум издадоха през 2018 година. Наскоро излезе и видеоклип към песента им „Apocalypse, след което групата привлече и нови музиканти в състава си.

Следващата банда е от Пловдив – RedTrigger. Свирят рокендрол и имат доста концерти зад гърба си, включително участие в „България търси талант“.

Roadwire са групата, която накара да се говори за Враца, след като тази година спечелижа конкурса „СИЛАТА НА РОКА“, организиран от Милена Славова. Бандата имаше честта и да подгрява и Ronnie Romero – вокалист на Rainbow.

Готови ли сте за траш метъл? Следващата банда е на близо десет години. Беше и хедлайнер на фестивала. Бандата има и издаден албум „The Sound Of Murder“ и ще забият на сцената, като ще очакват от вас и мощно пого. Те са Mass Confusion.

Осмата банда, която ще забие на фестивала е от Берковица – Sacrisal. Съставена от бившите членове на култовата берковска банда от 90-те – Мордор и Toxic Blast. Скоро момчетата направиха и дебют на сцената във Враца.

Монтана винаги е давала много качествени банди и следващата е наистина впечатляваща – Dishonored. Те са с чисто нов видеоклип и опит във врачанските участия.

Следващата банда е от гр. Пирот – Сърбия и свирят алтърнатив рок – KURIRI. Групата има издаден албум и участия и турнета във балканските държави. За тях ще бъде удоволствие да забият във Враца и нека да ги уважим и приветстваме!

Групата хедлайнер за петък 13.12.2019 г. няма нужда от представяне. Това е бандата, прославила Враца с колоритната си музика и стил (трапезен пънк)  – Doctors Gogo Band!

Хедлайнер на фестивала в събота 14.12.2019 г. е бандата от гр. Вършец Северозападняците. Те набраха доста популярност сред рок средите в България. Творят текстовете си на северозападен диалект и пресъздават битовите и човешки премеждия на хората от северозапада в своите песни. Групата свири за първи път във Враца и на рок фестивала.

рок група „Северозападняците“

Младежкият дом във Враца отваря безплатно вратите и в двата фестивални дни за всички фенове, които искат да слушат и подкрепят местните банди и да се полюбуват на качествен рок.

афиш на фестивала „Рок до края на света“ 2019

Подобни статии