Начало Новини Най-голямото ИТ събитие на Северозапада

Най-голямото ИТ събитие на Северозапада

от Mariana Gomileva
737 преглеждания

На 19 и 20 октомври Враца софтуер общество зa пореден път ще се присъедини към отбелязването на Европейската седмица на програмирането. Шестото издание на Code Week Враца – най-голямото ИТ събитие на Северозападна България, се завръща с нов формат, включващ конференция и конкурс с награди. Тази събота в Градска концертна зала на града гост-лектори ще споделят как се става магьосник в тяхната сфера и ще разкрият част от възможностите за развитие в дигиталната индустрия. Ето някои от тях:

Калин Илиев е „дигитален предприемач“, който вече 10 години развива различни проекти в областите на графичния и индустриалния дизайн, онлайн пазарите, видео рекламата и онлайн маркетинга. 

Защо Враца е силициевата долина на Северна България ще отговори Тодор Гигилев – предприемач, софтуерен консултант и CEO на фирма за разработка на корпоративен софтуер. Тодор е печелил е националните предприемачески състезания “Junior Achievements” и “Creative Business Cup”. Едно от последните му начинания е стартъпът АвтоИконом. Награден е с титла “Млад Мениджър на Годината”.

За пръв път като част от CodeWeek Враца организира конкурс, в който участниците ще могат да премерят сили в 6 различни категории. Той е предвиден за неделя, 20 октомври. Най-добрите ги очакват награди, като общият награден фонд е над 5000 лв. Темата на конкурса е “Градска среда”. Проектите се изработват предварително и се представят пред жури на финала в центъра на ул. Кокиче 14. Категориите са:

  1. Програмиране
  2. Уеб дизайн и уеб програмиране
  3. Дигитален маркетинг
  4. Дизайн
  5. Блоково програмиране
  6. Късометражен филм

 Събитието се осъществява с подкрепата на Фондация “Америка за България” която активно подпомага инициативи, насочени към създаването на възможности за работа и образование на младите хора в България.

 

Подобни статии