Начало Новини Най-възрастният човек от Белоградчик навърши 95 години

Най-възрастният човек от Белоградчик навърши 95 години

от svilen
2271 преглеждания

 Автор: Любомир Веселинов, 25.02.2013

Почетният председател на общинската организация на ветераните от войните Славчо Андреев отпразнува своята 95-та годишнина. Това бе поводът негови гости да бъдат Антон Трифонов, заместник кмет на общината и Симеон Илиев, председател на клуба на пенсионера в града, които връчиха подаръци на юбиляра.

В Поздравителния адрес от името на кмета на общината Белоградчик Борис Николов се казваше:

Изключително ми е приятно да Ви поздравя с Вашия рожден ден и навършването на 95 години. Един юбилей, една достойна възраст и един живот наситен с много труд и надежди за по-добро бъдеще.

Сигурно и днес понякога се връщате в спомените към преживяното трудно детство на бедност и недоимък и не лек житейски път на тежка физическа работа в трудната битка с живота  за оцеляване, себедоказване и моменти на морално удовлетворение.

Завинаги във Вашата памет ще останат и спомените от дейното Ви участие във Втората световна война, проявеното мъжество и героизъм, особено в битката за защитата на град Ниш, Сърбия. За активните  действия по време на войната сте награждаван с ордени и медали, като най-голямото признание е „Орден за храброст – ІV-та степен”. С медали и  други отличия  сте удостояван и за сериозните успехи в развитието на шивашкото производство в града.

Разбира се, в живота сте имал и още много хубави и радостни мигове. А те са свързани най-вече със семейството, с Вашите най-близки хора. С радостта от построяването на собствена къща, с добрите резултати от личното стопанство. 

Чест Ви прави, че и на тези години все още се занимавате с обществена работа, като почетен председател на общинската организация на ветераните от войната. През целия  си живот сте запазил човешкото у себе си и добрите и коректни отношения с хората, за което те са Ви признателни!

Още веднъж Ви поздравявам с рождения Ви ден и Ви пожелавам воля и кураж в живота, здраве, много радостни мигове и дълголетие!

Славчо Андреев със съпругата си Верка

И този път дядо Славчо, се доказа като добър и увлекателен разказвач и в детайли  – с дати и години,  разказа на своите гости основни моменти от своя трудов и житейски път. Завинаги ще остане в паметта му споменът за рождения ден, който по стечение на обстоятелствата е посрещнал в Москва и е бил на Червения площад. Ветеранът от войната, въпреки, че е най-възрастният жител в общината, все още не ползва очила и има абсолютно свежа памет. С много любов и обич той  говори  за най-близките си хора, като казва, че дъщеря му Цеца и внукът Сашо са златни хора, а спътничката му в живота – баба Верка, която тази година ще навърши 90 години е безценен човек и благодарение на нея той е доживял тази възраст.

Накрая юбилярът и неговите гости се разделиха с уговорката, че за 100-годишния юбилей отново ще бъдат заедно.

no images were found