Начало Новини Над 500 туристи са посетили „Калето“ в Мездра

Над 500 туристи са посетили „Калето“ в Мездра

от svilen
2515 преглеждания

Източник: БНР, радио Видин

Автор: Петко Котларски

Калето. МездраСъвсем реална е възможността Архитектурен комплекс „Калето“ в Мездра да се превърне в основната туристическа атракция на общината. За първите 3 седмици след откриването са преминали 562 туристи. От тях 188 са ученици и пенсионери, а 79 студенти, сподели ръководителят на обекта инж. Димитър Павлов.

Първите организирани групи са от Правец и Етрополе, крепостта е посетена и от холандци, англичани, чехи и един японец. Домакините вече предлагат и сувенири – магнити, медальони и химикалки, а също така и луксозно издание на историята на Мездра.

Екипът разчита на рекламата. Затова през есента материали за „Калето“ ще излязат в популярното списание „Туризъм и отдих“. Община Мездра ще презентира комплекса в началото на октомври в столицата, в организираната от Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ „Изложба за популяризиране на добрите практики и потенциала за устойчиво развитие на българските градове“.

Предстои провеждането на конкурс за отдаване под наем на две ателиета за художествени занаяти на комплекса, чрез което ще се обогати колекцията от предлаганите сувенири и атракции. Поръчани са туристически табели, които ще бъдат монтирани на път Е 79 на подходите откъм София и Враца.

no images were found

Подобни статии