Начало Забележителности Музеите във Видин минават на лятно работно време

Музеите във Видин минават на лятно работно време

от Mariana Gomileva
2126 преглеждания

Музей „Баба Вида“ – Видин / снимка: Цветан Калеев

От 20 юли 2020 г. всички музейни обекти във Видин ще работят с лятно часово време. Правилата за работа и указанията се актуализират, съобразно изискванията, посочени в заповедите и другите актове на министъра на здравеопазването, въвеждащи противоепидемични мерки, относимите разпоредби на Закона за здравето, въведените от директора на съответната регионална здравна инспекция (РЗИ) противоепидемични мерки на територията на отделна област или община, както и други актове на държавни и общински органи, издадени в изпълнение на противоепидемичните мерки. При организиране на дейността се въвеждат нови изисквания съобразени с методическите указания на Министерство на културата.

Музей „Конака“ – Видин / снимка: Цветан Калеев

Лятно работно време

Делнични дни:

Музеи „Конак“ и „Кръстата казарма“, Епиграфски център и Художествена галерия от 9,00 до 11,00 часа и от 14,00 до 17,00 часа;
музей „Баба Вида“ – от 9,00 до 17,30 часа без прекъсване.
Празници и почивни дни:

Музей „Конак“ от 9,00 до 11,00 часа и от 14,00 до 17,00 часа;
музей „Баба Вида“ – от 9,00 до 17,30 часа без прекъсване.
Безплатни посещения със заповед на Директора и за лица със специфични потребности и деца до 7 години. Екскурзоводски беседи при групови посещения се провеждат при създаване на организация, която осигурява физическа дистанция между лицата от минимум 1,5 м. и носенето на предпазна маска от посетителите. В музейните обекти на закрито носенето на маска е задължително, а в откритите пространства – препоръчително.

Източник: РИМ-Видин

Подобни статии